Joi , 16 Noiembrie 2017

Protest la APIA Sălaj. Oamenii nu vor ca salariile lor să scadă

 Angajaţii din APIA Sălaj au ieşit în faţa instituţiei pentru un protest spontan faţă de Legea salarizării. Ei spun că salariile lor vor scădea de la 1 ianuarie 2018.

 

Majoritatea angajaţilor din APIA Sălaj s-au alăturat protestului naţional din agenţiile APIA şi au întrerupt joi  lucrul   timp de trei ore.

 

„Este un protest spontan din cauză că prin aplicarea Legii 153 din 2017  şi a Noului Cod Fiscal, salariile noastre de la APIA, centrele judeţene, vor scădea, în contradicţie cu salariile de la APIA Bucureşti unde vor creşte. Doleanţa noastră principală este de a trece pe grila de salarizare de la APIA Bucureşti. Menţionăm faptul că Agenţia de Plăţi, din 2007 până în 2017, a absorbit 20 de miliarde de euro. Suntem prima instituţie în absorbţie de fonduri europene, având peste 98-99 la sută procent de absorbţie ale fondurilor europene. Inclusiv anul acesta, în judeţul Sălaj, am plătit fermierii cu peste 95 la sută. Singurii fermieri care nu au fost plătiţi sunt cei care sunt la controlul prin teledetecţie. Am făcut demersuri la doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, la domnul ministru Daea, la directorul general APIA, i-am atenţionat din lunile mai-iunie că salariile noastre la APIA vor scădea. Am avut promisiuni, dar din păcate aceste promisiuni nu s-au concretizat, iar salariaţii au ajuns la limita răbdării. Noi, funcţionarii APIA, lucrăm în anumite perioade de lunea până duminica. De exemplu, în data de 15 octombrie, când s-au început plăţile în avans, noi funcţionarii APIa la 12 noaptea am fost toţi pe baricade şi am ajuns la un procent de 95 la sută de absorbţie a fondurilor europene, am făcut ca fermierii să aibă bunăstare. Nu dorim creşteri salariale, noi dorim ca salariile să fie aceleaşi. Este în contradicţie cu ceea ce spune doamna ministru, că salariile nu vor scădea. Prin aplicarea Legii 153 din 2017 şi a Noului Cod Fiscal, salariile noastre, la centrele judeţene, vor scădea cu 20 şi 40 la sută. Această revendicare se poate rezolva uşor, prin trecerea grilelor de la centrele judeţene pe grila de la Bucureşti. Nu dorim măriri salariale, dorim să menţinem aceleaşi salarii. Într-o statistică, din instituţiile civile, APIA este pe primul loc ca rată de mortalitate din cauza epuizării psihice şi fizice, lucrăm de luni până duminică, şi noaptea.     În consecinţă, noi dorim să avem aceeaşi grilă de salarizare ca la Bucureşti ca să se rezolve toate problemele. Menţionez faptul că noi, APIA Sălaj, ne-am solidarizat cu cele 42 de centre unde astăzi (n.r. joi), între orele 9,00-12,00, am făcut acest miting spontan prin care tragem un semnal de alarmă că am ajuns la capătul răbdării”, a declarat pentru Sălăjeanul liderul de sindicat din cadrul APIA Sălaj, Nicolae Brisc.

Sindicaliştii din APIA Sălaj spun că sunt determinaţi să continue protestul până când situaţia salarizării lor se va reglementa. 

Comentariile celorlalți

salarii nesimtite pe 17.11.2017 la 11:44
-stati linistiti ,,si munciti ,,citat din tatucul Agriculturii -DAEA
rusinica ! pe 17.11.2017 la 10:47
- asa stie toata lumea cata nesimtire au acesti oameni
-sa faci greva cand tu ai salar de 60-100 milioane.
-pana si DAEA se mira cu cine are de a face
-pentru zilele lucrate au primit zile libere -sa le treaca stresul -de la mic la mare -doliu national !
anonim pe 17.11.2017 la 10:33
a
Maria pe 16.11.2017 la 17:59
Sa lucreze la privat nu sa stea in birou pe bani statului sa vada cum se castiga bani.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei