Miercuri , 27 Septembrie 2017

Proiectul legii manualului şcolar a fost pus în dezbatere publică

 Proiectul legii manualului şcolar a fost pus în dezbatere, marţi, de Ministerul Educaţiei.

 Proiectul prevede că manualele şcolare pentru învăţământul preuniversitar vor fi oferite în format pdf sau în variantă digitală interactivă, dar şi în format clasic, însă doar la solicitarea scrisă a elevului, părinţilor sau a profesorilor, cu minimum şase luni înaintea începerii anului şcolar. Proiectul de lege mai spune că în unităţile de învăţământ preuniversitar vor fi folosite doar manualele şcolare aprobate de Ministerul Educaţiei, iar evaluarea acestora se va face de către Centrul de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit proiectului de lege, manualele şcolare vor fi oferite gratuit elevilor din învăţământul preuniversitar în format pdf, în variantă digitală interactivă sau în format letric, însă în baza unei solicitări scrise a elevului, părinţilor sau a profesorilor, cu minimum şase luni înaintea începerii anului şcolar.

De asemenea, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar vor fi folosite doar manuale aprobate de MEN, care „achiziţionează conceptul/conţinutul manualului şcolar de la autori/grupuri de autori”.

„În situaţia în care manualul devine bun de interes public, MEN achiziţionează conţinutul/conceptul de la autori, iar manualul (ca manuscris, pdf şi în variantă digitală interactivă) intră în patrimoniul MEN, evitându-se, altfel, recurenţa ulterioară pe chestiunea drepturilor de autor”, se arată în expunerea de motive.

Proiectul de lege a manualului şcolar a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
25 Septembrie 2018
Citeşte mai mult