Vineri , 5 Octombrie 2018

Proiectul „Calitate şi echitate în servicii integrate medico-sociale” Iaz va fi prelungit cu trei luni

Proiectul „Calitate şi echitate în servicii integrate medico-sociale”, proiect prin care a fost înfiinţat Centrul Comunitar de Servicii Integrate Medico-Sociale (CCSIMS) din localitatea Iaz, prin care 35 de vârstnici din comuna Plopiş beneficiază de servicii medicale, sociale şi de o masă caldă zilnic va fi prelungit cu încă trei luni, noul termen de finalizare a proiectului fiind 30 decembrie 2018.

Proiectul trebuia finalizat la data de 30 martie 2018, însă în urma rapoartelor și controalelor  întocmite s-a constatat necesitatea și oportunitatea acestor servicii pentru beneficiari, astfel că acesta a fost prelungit până în prezent de două ori, o dată în martie şi o dată în iunie, spre bucuria celor 35 de beneficiari. Aceştia au primit în continuare îngrijire la domiciliu şi o masă caldă în fiecare zi. Cea de-a treia prelungire obţinută vizează perioada 30 septembrie-30 decembrie 2018. 

Centrul Comunitar de Servicii Integrate Medico-Sociale a fost inaugurat la data de 1 octombrie 2017, pentru vârstnicii din cele trei localităţi ale comunei Plopiş (Făgetu, Iaz şi Plopiş). Proiectul a obținut finanțare în valoare de aproximativ 140.000 euro prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, iar scopul de funcționare a Centrului, ca parte a proiectului, este îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice cu personal specializat și acordarea de servicii de consiliere și asistență socială primară și specializată atât pentru beneficiarii cuprinși în grupul țintă, cât și pentru alte categorii vulnerabile.

La nivel naţional există doar opt astfel de proiecte pilot, din care două în judeţul Sălaj, iar scopul lor este de a fi alături de persoanele vârstnice, pe de o parte, şi de implicare a comunităţii din care provin, pe de altă parte. „Ne bucurăm să fim, în continuare, un sprijin real pentru cei de lângă noi. Bucuria din ochii acestor beneficiari, atunci când le-am transmis că proiectul va fi prelungit, nu poate fi descrisă în cuvinte. Au nevoie de ajutorul nostru în fiecare moment!”, spune primarul comunei Plopiş, Nicolae Criste.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop