Joi , 23 Mai 2019

Proiect pentru reabilitarea Psihiatriei

Consiliul Județean Sălaj a identificat o posibilitate de finanțare pentru proiectul “Reabilitare,modernizare,extindere și dotare Secțíe de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău”, astfel încât va depune o solicitare de finanțare la Comisia Națională de Strategie și Prognoză - Fondul de Dezvoltare și Investiții.
Obiectivul general al proiectului constă în creșterea calității serviciilor medicale de tratare a patologiei bolilor psihice, furnizate în cadrul Secției de
 
Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău. Investițiile vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea construcției existente, unde vor fi acordate servicii medicale de specialitate pentru 20 pacienți cronici, dintre care 10 bărbați și 10 femei. De asemenea, vor fi amenajate spaţiile existente în saloane cu 2 paturi, cabinete medicale şi alte spaţii necesare, vor fi reabilitate și dotate cu mobilier de specialitate.
Proiectul mai prevede extinderea construcției existente cu un nou corp de clădire format din demisol și parter, care va găzdui 40 de paturi pentru bolnavii acuți adulți, separate pe sexe, și 20 de paturi pentru bolnavii acuţi copii. Acest corp de clădire va cuprinde toate spaţiile necesare desfăşurării activităţii medicale, va asigura standardele de calitate a serviciilor medicale din cadrul secţiei de Psihiatrie şi va fi dotat conform prevederilor legale.
Cele două corpuri de clădire vor fi conectate prin coridoare, pentru a asigura circuitul funcţional şi flexibil al cadrelor medicale. Investiția totală este estimată la peste 30 milioane de lei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei