Vineri , 22 Noiembrie 2019

Proiect educațional pentru elevii sălăjeni

În anul școlar 2019-2020, 10.000 de elevi de gimnaziu și liceu, din peste 100 de instituții de învățământ din 13 județe, printre care și Sălajul, vor avea acces gratuit la resurse de învățare practice și interactive, în format digital, pe teme de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională. Totul face parte din proiectul "Eu și viitorul meu!"
Activitățile se vor derula în școli și licee, sub îndrumarea profesorilor, în cadrul proiectului educațional Eu și viitorul meu!, pe baza unui kit ce conține un ghid pentru profesor, manuale pentru elevi, auxiliare didactice și resurse digitale. Astfel, elevii participanți vor avea ocazia să-și exerseze abilitățile necesare dezvoltării personale şi profesionale, prin crearea unor contexte în care ei fac proiecții asupra viitorului.
În prezent, utilizarea tehnologiei și a instrumentelor digitale în școli este din ce în ce mai importantă pentru îmbunătățirea predării, învățării și evaluării, dar și pentru a contribui la apropierea școlii de viața reală și a pregătirii tinerilor pentru piața muncii și pentru tranziția mai ușoară de la școală la viață activă.
 
Proiectul Eu și viitorul meu!, inițiat de Junior Achievement România și susținut financiar de OMV Petrom (prin programul RO SMART în Țara lui Andrei), oferă profesorilor și elevilor posibilitatea de a utiliza eficient tehnologia, parcurgând module simple, ușor de utilizat, pe o platformă digitală, și, celor mai active școli, posibilitatea de a câștiga dotări pentru modernizarea spațiilor de învățare, care să le permită să continue să se implice în viitor în proiecte care au o componentă digitală și interactivă. de aceste resurse de învățare digitale vor beneficia 10.000 de elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a si a X-a, din județele Sălaj, Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Prahova, Teleorman și Vrancea.
Platforma oferă un proces de învățare structurat step-by-step, care motivează utilizatorii să comunice și să lucreze în echipă și să dezbată idei și opinii despre conținutul învățat: inițierea și conducerea unei afaceri, cum pot economisi și cheltui inteligent banii, descoperirea și alegerea unei profesii în funcție de interesele, valorile și abilitățile personale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei