Vineri , 15 Martie 2019

Proiect dedicat olimpismului

Intitulat “Olimpism – valori, spirit, principii”, evenimentul s-a desfășurat la Colegiul Tehnic "Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău, și a reunit elevi atât de la instituția gazdă, cât și de la Colegiul Național „Silvania”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” și de la școlile gimnaziale „Simion Bărnuțiu” și „Gheorghe Lazăr”. Proiectul are și susținerea Academiei Olimpice Române - Filiala Sălaj.

 

Alături de cadrele didactice, ei au realizat coregrafii sincron pentru diverse stiluri de dans și au parcurs în alergare un traseu stabilit de oganizatori, purtând însemnele caracteristice Mișcării Olimpice. La finalul acțiunii, participanții au format din trupurile lor, cele cinci cercuri olimpice, pe fundalul intonării Imnului Olimpic.

Printre obiectivele principale ale proiectului se numără însușirea unor aspecte de istorie a Olimpismului, a idealului și spiritului olimpic, familiarizarea elevilor cu regulile competițiilor, descurajarea violenței și a dopajului în sport, precum  realizarea unor materiale didactice.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop