Miercuri , 15 Mai 2019

Proiect amplu la Spitalul Județean

Pentru respectarea tuturor standardelor existente, Consiliul Județean Sălaj pregătește un amplu proiect ce vizează extinderea corpului C al clădirii, precum și zona dintre corpurile C și D, pentru a permite extinderea Ambulatoriului, amenajarea unui bloc operator și a spațiilor necesare pentru stația de sterilizare.
Ridicat între 1975 și 1979, actualul bloc operator nu a fost reabilitat sau modernizat integral de la momentul constucției. În cele cinci săli de operație existente, în 2017 au fost efectuate peste 4.700 de intervenții chirurgicale, cu circa 200 mai multe decât în anul anterior. Noul bloc operator extins și modernizat va grupa 10 săli de operație necesare diverselor specialități. De asemenea, va avea legătură directă cu serviciul de anestezie-terapie intensivă și stația centrală de sterilizare, respectiv va avea legături facile cu Radiologia, Urgența și secțiile de spitalizare.
 
În ceea ce privește stația centrală de sterilizare, aceasta funcționează în prezent în spații insuficiente pentru nevoile existente, în imediata vecinătate a secției UPU-SMURD. Pentru realizarea proiectului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, stația centrală de sterilizare trebuie relocată în spațiul rezultat în urma lucrărilor de extindere, creându-se, astfel, zone adaptate pentru derularea activității.
Toate spațiile nou create vor fi dotate cu echipamente medicale performante și cu mobilir specific activității medicale desfășurate. Valoarea totală a investiției depășește 80 de milioane de lei, sumă ce include atât partea de construcții și montaj, cât și cea de echipamente și dotări.
În ultimii opt ani, cea mai mare unitate spitalicească din județ a fost vizată de mai multe proiecte, printre care reabilitarea corpurilor A și B, dotarea cu aparatură medicală, îmbunătățirea accesului populației la servicii medicale de urgență sau asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Noiembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
22 Noiembrie 2019
Citeşte mai mult