Luni , 20 Noiembrie 2017

Program Erasmus Plus! Profesori creativi-elevi motivați la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”

 Erasmus Plus este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020. Țara noastră a beneficiat de oportunitățile oferite de programele europene în educație de când a devenit membru al Uniunii Europene. Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” a fost una dintre instituțiile de învățământ care a aplicat și a câștigat proiecte europene de toate tipurile, de la mobilități individuale, la parteneriate bilaterale sau vizite de studiu. Rezultatele acestor proiecte s-au putut observa în dezvoltarea culturii noastre instituționale și în creșterea calității actului educativ.

În acest an școlar, o comisie coordonată de Ramona Ciurean, profesoară de limba engleză la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău, a depus și a câștigat finanțare pentru un nou proiect intitulat Profesori creativi-elevi motivați (From Creativity in teaching to Creative Minds). Acest proiect se desfăşoară în perioada 01.06.2017-31.12.2018 și cuprinde două activități de formare a câte trei cadre didactice. Prima activitate s-a desfășurat în Malta, în perioada 6-10 noiembrie și a avut ca temă: Empowerment in ICT Skills: Making Use of Tehnology Tools. Obiectivele acestui curs au fost îmbunătățirea competențelor beneficiarilor de utilizare a calculatorului și a resurselor on-line în predare, precum și însușirea tehnicilor de lucru și a abilităților digitale. Astfel, participanții s-au familiarizat cu etapele construirii unui blog, cu instrumentele digitale și aplicațiile oferite de Google, cu posibilitatea de a crea exerciții interactive on-line, designul unui website, precum și multe alte lucruri interesante depre comunicarea cu ajutorul computerului.

„Activitatea a fost un succes și sperăm ca rezultatele acesteia să fie vizibile atât pentru elevi, familiile acestora, cadre didactice, cât și pentru comunitatea locală”, precizează reprezentanţii Şcolii Gimnaziale „Gheorghe Lazăr” Zalău.

Comentariile celorlalți

Maria V. pe 21.11.2017 la 16:27
Felicitări tuturor profesorilor si elevilor acestei scoli de elita!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult