Joi , 21 Septembrie 2017

Produsele tradiţionale, pe placul sălăjenilor

Joi, sălăjenii s-au bucurat de bogăţia de produse tradiţionale expuse în Piaţa 1 Decembrie din Municipiul Zalău, delectându-se cu gusturi ce le amintesc de copilărie. Atelierele interactive şi momentele artistice au întregit atmosfera de sărbătoare.

Joi după-amiaza, în cadrul evenimentului “Haidaţ’ pe la Noi! Deschideţi lada cu zestre sălăjeană”, reprezentanţii centrelor de informare turistică şi producătorii locali au prezentat o parte din bogăţia de tradiţii şi broşuri cu privelişti pitoreşti şi monumente istorice.

Totodată, la acest eveniment Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Şimleu Silvaniei a expus şi picturile realizate de copii care fac parte din Cercului de Pictură Silvan-Art, coordonat de pictorul Dumitru Costălaş.

Gastronomia tradiţională a fost o altă atracţie, sălăjenii având ocazia de a gusta papricaşul de pui cu razalăi gătit de Mircea Groza, după o reţetă tradiţională.

Programul a fost şi pe placul celor mici, care au avut ocazia să participe la ateliere de cusut, de confecţionat mărgele şi au învăţat să realizeze păpuşi de cânepă.

După ora 17.00 a urmat un spectacol folcloric, susţinut de Ansamblul Socăciţele din Meseşenii de Jos, elevii şi profesorii de la Liceul de Artă Ioan Sima din Zalău, precum şi Ansamblul Folcloric Columna şi Ansamblul Profesionist Porolissum ale Casei Municipale de Cultură Zalău.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Zalău prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău, alături de diverşi parteneri şi colaboratori şi a avut ca obiectiv readucerea în prim plan a interesului pentru cultură şi arta populară.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
20 Martie 2019
Citeşte mai mult