Miercuri , 11 Septembrie 2019

Produsele românești, la control

 

Inspectorii din cadrul direcțiilor agricole derulează în această perioadă controale în toate piețele agroalimentare din județ, în piețele și depozitele en-gros, precum și în hipermarket-uri. Demersul lor face parte dintr-o acțiune derulată la nivel național. Inspectorii verifică indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone, a prospețimii acestora și a țării de origine și categoriei de calitate pentru produsele provenite din import sau comerț intracomunitar, potrivit Ministerului Agriculturii.

”În această perioadă, producătorii autohtoni pun la dispoziția consumatorilor în cadrul piețelor agroalimentare ori volante, precum și la târgurile ocazionale suficiente cantități și o gamă diversificată de legume și fructe de sezon din producția autohtonă. Astfel în piețele agroalimentare, în piețele de gross sau în spațiile special amenajate se găsesc legume și fructe proaspete și la prețuri accesibile, precum:  tomate, ardei, vinete, cartofi, varză, rădăcinoase, verdețuri, conopidă, pepeni verzi și galbeni", se arată într-un comunicat al Ministerului.

 

În urma controalelor efectuate până la această dată în piețele agroalimentare, hypermarket-uri și depozitele en-gros de legume și fructe din țară, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 141.000 lei și 210 avertismente cu planuri de remediere. În Sălaj, potrivit oficialilor Direcției Agricole, de la începutul lunii august și până în prezent au fost făcute 30 de controale, fără a fi descoperite nereguli.

Oficialii Ministerului au mai precizat că în cadrul Programului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din legume, fructe și cereale, Autoritatea Națională Fitosanitară a prelevat până în prezent la nivel național circa 2.200 de probe, în vederea depistării depășirilor de reziduuri de pesticide. Rezultatele analizelor de laborator confirmă faptul că legumele și fructele din producția autohtonă întrunesc standardele de calitate și nu prezintă risc pentru consumatori.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult