Joi , 16 Februarie 2017

Produsele autohtone, mai aproape de consumatori

Înfiinţarea de puncte de colectare a laptelui, fabricilor de lână şi a punctelor de sacrificare în cooperative şi ferme va duce la o mai bună valorificare a produselor autohtone. Concret, aceste măsuri vor permite fermierilor să comercializeze produsele peste costul de producţie.

O problemă majoră pentru fermierii din ţara noastră este valorificarea produselor. Această problemă nu-I ocoleşte nici pe crescătorii de animale din judeţul nostru, care, ajung de multe ori să vândă produsele obţinute pe bani de nimic. Din acest punct de vedere, dezvoltarea fermelor de ovine vizează pe lângă ameliorarea rasei şi valorificarea produselor, după cum punctează şi zootehnistul Ioan Cherecheş: “Pe lângă cel de ameliorare, îmbunătăţirea efectivelor în direcţia diferitelor producţii: lapte, carne şi lână.

Pentru o mai bună valorificare a produselor, preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj Nicolae Ţap a declarat că, în anul 2017, Asociaţia Ovis Sălaj îşi propune  să deschidă noi puncte de colectare a laptelui, de sacrificare a animalelor şi noi fabrici de lână:

“O atribuţie importantă a asociaţiei este reprezentarea fermierilor, iar aceasta presupune ca producătorii să obţină un preţ bun pentru produsele comercializate. Tocmai pentru asta, pe lângă asociaţia pe care o conduc am mai înfiinţat încă o cooperativă denumită “Ardealul”. Datorită măsurilor promovate de Uniunea Europeană în vederea susţinerii agriculturii, prin proiectele pe care le vom derula în 2017 urmărim înfiinţarea unor puncte de tăiere, a unor puncte de colectare a laptelui şi a unor fabrici de lână”, a precizat preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj, Nicolae Ţap. Deschiderea mai multor puncte de colectare şi de comercializare a produselor animale va avea un impact pozitiv atât pentru producători, cât şi pentru consumatori. Astfel, dacă pentru producători o mai bună valorificare înseamnă profit, pentru consumatori facilitarea accesului la produse autohtone permite achiziţionarea unor produse de calitate la preţuri mult mai mici. În consecinţă, carnea şi produsele lactate comercializate în cooperative ar putea reprezenta o alternativă viabilă la alimentele pline de aditivi şi coloranţi din marile magazine.

 

Comentariile celorlalți

anonim pe 17.02.2017 la 08:32
succes, sa si concretizati ce ziceti!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei