Marţi , 9 Ianuarie 2018

Primarul Ionel Ciunt vrea cabinete medicale şcolare cu mai mult personal

 Primarul municipiului Zalău îşi doreşte modificarea legislaţiei în domeniu pentru a avea la cabinetele medicale şcolare mai mult personal.

 

Ionel Ciunt spune că a discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a obţine baza legislativă prin intermediul căreia să poată plăti personal medical din surse proprii.

 

„Cabinetele medicale şcolare au fost subiect de discuţie cu ministrul Sănătăţii în urmă cu trei săptămâni, înainte de sărbători, în ideea de a asigura la fiecare cabinet medical măcar un cadru medical cu studii medii. Am propus domnului ministru să modifice legislaţia existentă în sensul de a da posibilitatea şi unităţilor administrativ-teritoriale, primăriilor, să poată finanţa şi din resursă proprie, dacă au bani şi dacă au buget, salarizarea la acest tip de personal. Ne-a promis că se va ocupa personal de treaba asta şi acum aşteptăm. Pentru conducerea Primăriei este important să ştim că la fiecare cabinet medical de la fiecare şcoală, de la fiecare creşă şi grădiniţă avem cadre medicale care să fie permanent în unitate. Şi acum avem asigurată asistenţa medicală, dar sunt cadre care deservesc mai multe unităţi şcolare”, a precizat, pentru Sălăjeanul, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei