Marţi , 28 Noiembrie 2017

Primarul Ionel Ciunt dă asigurări: Nu cresc impozitele în Zalău

 Primăria municipiului Zalău nu ia în calcul o majorare a taxelor şi impozitelor pentru anul 2018.  În schimb, e posibil să se scumpească tichetele de parcare.

 

 

Modificarea Codului Fiscal va aduce mai puţini bani la primării în 2018, însă primarul municipiului Zalău spune că nu va încerca o compensare prin mărirea taxelor şi impozitelor plătite de zălăuani.

 

„Taxele şi impozitele nu se vor mări, o să rămână la nivelul anului trecut. Bugetul de dezvoltare nu o să fie micşorat, o să rămână cel puţin la nivelul anului trecut. Dacă va fi nevoie să reducem sume de bani, o să reducem de la funcţionare. Probabil că n-o să mai organizăm atât de multe evenimente ca anul acesta. Dacă va fi nevoie, de acolo o să reducem. Dar nu vreau să aibă de suferit în niciun fel bugetul de dezvoltare şi proiectele pe care le-am propus”, spune primarul Ionel Ciunt.

 

Scade impozitul pe clădiri nerezidenţiale

 

Executivul primăriei susţine că va aplica scăderea cu 0,1 la sută la taxele pe clădiri nerezidenţiale.

„Aşa cum am promis, şi anul viitor taxele pentru clădiri nerezidenţiale deţinute de agenţi economici vor scădea. Şi, în valoare absolută, se va înregistra o scădere de 800.000 de lei. Noi am zis că în fiecare an scădem cu 0,1 la sută coeficientul de calcul a valorii impozitului pentru clădirile nerezidenţiale. S-a pornit de la 1,3 la 1,2 pentru anul 2017, iar acum ajungem la 1,1. Şi aceasta reprezintă o scădere a veniturilor Primăriei cu aproximativ 800.000 de lei”, a explicat viceprimarul  Teodor Bălăjel.

 

„Nu e foarte simplu şi, sigur, am promis treaba asta, am spus că în fiecare an pentru clădirile nerezidenţiale la persoane juridice o să reducem cu 0,1 a sută. Am promis şi ne ţinem de cuvânt”, a  ţinut să precizeze şi primarul municipiului Zalău.

 

Se dublează preţul tichetelor de parcare

 

Totuşi, primarul se gândeşte să propună mărirea preţului la tichetele de parcare.

„Ca să fiu sincer, discutăm şi am luat în calcul majorarea tichetelor de parcare de la 0,5 lei la un leu. Asta în ideea de a încuraja locuitorii din Zalău să mai facă deplasări şi pe jos. Suma de 50 de bani mi se pare o sumă modică pentru a parca o maşină şi a sta trei-patru ore acolo să blochezi circulaţia. N-avem o decizie finală în sensul ăsta, dar aici ar putea să fie o majorare, la parcare. Doar dacă argumentele pe care o să le avem o să fie cu justificare în acest sens. Dacă nu, lăsăm nivelul preţului de acum”, a explicat Ionel Ciunt. 

Comentariile celorlalți

solutii sunt pe 28.11.2017 la 12:55
Una ,restructurarea aparatului stufos din primarie si celelalte societati ale ei +salarizare functie de performante nu de apartenenta politica .
Sfântul pe 28.11.2017 la 12:24
Io zic sa le faceti ca in Cluj ca doară avem aceleasi salarii si nivel de trai...Oricum veti mari si impozitele, mincinoși in pesede sunt si in zalau

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult