Sambătă , 2 Septembrie 2017

Primarul din Coşeiu, acuzat de conflict de interese

 Primarul comunei Coşeiu a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Edilul este suspectat că a închiriat un imobil pe care îl deţinea pe numele primăriei.

 

“ Prin rechizitoriul din data de 23.08.2017 din dosarul nr. 217/P/2015, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.I., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conflict de interese. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul M.I., în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de primar al comunei Coşeiu, a închiriat în perioada 2008-2015, un apartament în suprafaţă de 38,35 mp, încheind contracte de închiriere , în acest sens, contracte semnate, atât la rubrica „Proprietar”, ca şi reprezentant al Primăriei Comunei Coşeiu, cât şi la rubrica „Chiriaş”. În acest mod, inculpatul şi familia acestuia a realizat un folos material direct, constând în dreptul de folosinţă asupra apartamentului închiriat. Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Zalău”, arată comunicatul remis de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

          Menţionăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei de judecată  este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult