Joi , 9 August 2018

Primăriile din judeţ construiesc capele mortuare pe bani europeni

 Legislaţia nu mai este atât de permisivă în ceea ce priveşte priveghiul morţilor în casă. Astfel, primăriile trebuie să se alinieze normelor şi să construiască capele la nivelul fiecărei comunităţi. Soluţia viabilă pentru finanțarea acestora și pe care o aplică cei mai mulţi dintre edilii comunelor sunt banii europeni.

 

Peste 90 la sută dintre primării fac parte din cele patru Grupuri de Acţiune Locală care funcţionează la nivel de judeţ. Potrivit directorului Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Sălaj, Domiţian Benţe, patru primării au reuşit deja să acceseze fondurile puse la dispoziţie pentru realizarea unor proiecte de investiţii. Este vorba despre primăriile Şamşud, Românaşi, Hida şi Sânmihaiu Almaşului, care au accesat proiecte pentru construirea unor capele mortuare.

 

„Există cinci Grupuri de Acţiune Locală care sunt constituite la nivel judeţean şi prin care, începând cu luna februarie, s-au deschis sesiuni de depuneri de  proiecte şi se depun în continuare pe toate cele cinci GAL-uri, proiecte atât pe publici, cât şi pe privaţi. Deja avem semnate pe entităţi private un număr de 21 de proiecte care au fost deja eligibile şi avem peste 30 de comune care au  beneficiat deja de proiecte depuse şi selectate pe publici. Ca şi structură a proiectelor depuse, sunt multe primării care au depus proiecte şi au fost selectate pentru construirea de clădiri destinate ceremoniilor funerare. Din cele peste 30 de primării care au semnat contractul de finanţare, avem patru primării care au depus documentaţia în baza unei hotărâri de Consiliu Local aprobată pentru acel comision pentru Fondurile de Garantare şi ei vor primi în cel mai scurt timp acele avansuri. Este vorba despre primăriile Hida, Şamşud, Sânmihaiu Almaşului şi Românaşi, care au accesat proiecte care se referă la construirea de capele mortuare”, precizează Domiţian Benţe, directorul OJFIR Sălaj.

 

Potrivit documentațiilor tehnice, fiecare investiție va beneficia de săli moderne de ceremonie pentru oficierea slujbelor de înmormântare. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult