Duminică , 18 Februarie 2018

Primăriile au emis zeci de acte nelegale în 2017

 În anul 2017, primăriile din judeţ au emis zeci de acte administrative nelegale. De verificarea acestora s-a ocupat Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj, care a acţionat în contencios administrativ un număr de 74 de astfel de acte.

În cadrul şedinței Colegiului Prefectural aferentă lunii februarie, ce a avut loc vineri la sediul instituției, a fost prezentat raportul de activitate pe anul 2017 al Instituției Prefectului. În acest context, Mircea Ciocian, şeful Serviciului Management Instituţional, a punctat şi aspectele ce ţin de emiterea actelor amdinistrative de către primăriile din judeţ. 

„Pentru exercitarea controlului legalităţii actelor administrative înaintate Instituţiei Prefectului – Județul Sălaj, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2017 au fost înregistrate şi verificate un număr de 26.603 acte administrative, din care 4.529 hotărâri ale consiliilor locale şi ale Consiliului judeţean Sălaj, şi un număr de 22.074 dispoziţii emise de către primarii comunelor, oraşelor şi municipiului Zalău. Dintre acestea, un număr de 86 acte administrative au fost considerate nelegale, motiv pentru care s-au efectuat proceduri prealabile, în urma cărora 12 au fost revocate de organul emitent, iar pentru 74 au fost promovate acţiuni în contencios administrativ. O altă modalitate de realizare a atribuţiilor legale ale prefectului o reprezintă acţiunile de control la sediile autorităţilor administraţiei publice locale, pe baza tematicii şi a graficului aprobat de prefect. Astfel de controale au fost efectuate la un număr de 35 unităţi administrativ-teritoriale, din totalul de 61”, a precizat Mircea Ciocian, şeful Serviciului Management Instituţional.

În anul 2017 au fost verificate proiectele bugetare şi situaţiile financiare privind execuţia bugetară întocmite de serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult