Miercuri , 20 Februarie 2019

Primăria Zalău cumpără autobuze electrice

Primăria Zalău vrea să cumpere 20 de autobuze electrice. Potrivit municipalităţii, administraţia locală intenţionează să achiziţioneze  “autobuze urbane cu propulsie electrică și podea total coborâtă, sistem de e-ticketing și sisteme conexe, stații de încărcare cu energie electrică a autobuzelor electrice” .

Din cele 20 de autobuze, 10 ar urma să aibă o lungime de 10 metri, iar celelalte 10 ar fi din gama de 12 metri.

Odată cu achiziţionarea celor 20 de autobuze electirce, întreg transportul în comun din municipiu ar urma să fie modernizat. Va exista un sistem de monitorizare a flotei de autobuze, iar vehiculele ar urma să fie dotate în acest sens cu calculatoare de bord, călătorii vor beneficia de avantajele sistemului eTicketing în 65 autobuze, adică vor putea plăti călătoria cu o cartelă specială, fără a mai fi nevoiţi să cumpere bilet. De asemenea, vor fi achiziţionate 195 de validatoare duale, 60 de bucăţi în  20 autobuze noi și 135 de bucăţi în 45 de autobuze existente în flotă, 10 automate de vânzări bilete. În staţiile de autobuz dar şi în autobuze vor fi montate sisteme de informare a călătorilor, cu panouri , display şi microfon la şofer.

Autobuzele electrice vor necesita să fie încărcate, motiv pentru care municipalitatea va achiziţiona şi stații de încărcare, inclusiv servicii de proiectare, construcţii , montaj şi punere în funcţiune pentru acestea. Vor exista 6 staţii de încărcare rapidă, 20 de stații de încărcare lentă şi 2 transformatoare.

Valoarea estimată a achiziţiei este de  58.121.885 lei, fără TVA.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop