Miercuri , 3 Iulie 2019

Primăria Zalău caută soluții pentru prevenirea situațiilor de urgență

La solicitarea primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt, marți, 2 iulie, la sediul instituției a avut loc o ședință de lucru la care au participat prefectul județului Sălaj, Florin Florian, președintele Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, directorul tehnic al Administrației Bazinală de Apă Someș-Tisa, Petrica Stroi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj, Cristian Crișan și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj, Adrian Chichișan. De asemenea, la întâlnire au fost prezenți Adrian Popan și Dana Crișan, consilieri locali în Consiliul Local Zalău și șefi ai compartimentelor de specialitate din cadrul instituției.

Tema de discuție a vizat identificarea de soluții în vederea informării populației cu privire prevenirea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice severe, aplicarea de metode mai eficiente de comunicare între cetățenii municipiului și instituțiile implicate și respectarea unui plan de măsuri în situații de urgență.

Un alt subiect dezbătut a vizat efectele produse de Valea Zalăului în caz de inundații. În acest sens, oficialii Administrației de Apă Someș Tisa au discutat despre lucrările de întreținere desfășurate pe cursurile de apă a Văii Zalăului și a Văii Miții, precum și despre lucrările de investiții de pe Valea Zalăului.

“Conducerea Primăriei Municipiului Zalău are o preocupare permanentă în sensul prevenirii și gestionării unor situații de urgență. Astfel, insistăm urgentarea realizării proiectelor pe care Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa le are pentru regularizarea cursului Văii Zalăului, în vederea prevenirii unei situații de urgență în caz de inundație”, a transmis primarul municipiului în cadrul întâlnirii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei