Miercuri , 8 Martie 2017

Preocupări de parlamentar

 Proaspeţi sau mai vechi în Parlament, cei şase sălăjeni care ne reprezintă  au în atribuţii chestionarea miniştrilor, prin adresarea de întrebări şi interpelări oficiale.

 

Patru parlamentari cu experienţă şi doi nou-intraţi pe porţile Parlamentului -  aşa arată grupul celor şase parlamentari de Sălaj. Activitatea lor, dincolo de prezenţa la şedinţe, constă şi în adresarea de întrebări şi interpelări pentru membrii cabinetului Grindeanu. De asemenea, pot depune declaraţii politice. Iată care au fost principalele probleme semnalate de parlamentarii noştri.

Seres Denes, cel mai vechi parlamentar sălăjean, a depus o declaraţie în care semnalează "situaţia micilor silvicultori din România în urma adoptării Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice".  În schimb, ceilalţi trei deputaţi nu au avut până acum nicio interpelare sau declaraţie politică.

La Senat, avem doi reprezentanţi. Gheorghe Pop, senator PSD, a depus o interpelare adresată ministrului Sevil Shhaideh prin care arată că Abrogarea HG nr.28/2008 anulează/blochează mii de proiecte ale administraţiilor locale. Tot Gheorghe Pop a adresat o întrebare secretarului general al Guvernului, Mihai Busuioc, cu privire la reglementarea situației juridice a serviciilor publice deconcentrate aflate în coordonarea prefecturilor. Pentru niciuna nu a primit încă răspuns.

Şi proaspătul senator PMP, Vasile Cristian Lungu, a depus o interpelare la adresa miniştrilor de Finanţe şi Transporturi în care le-a cerut lămuriri cu privire la continuarea lucrărilor la tronsonul sălăjean al Autostrăzii Transilvania.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei