Luni , 4 Noiembrie 2019

Premierul Dăncilă laudă investițiile de la Spitalul Județean

Prezentă în județul Sălaj pentru a doua oară în acest an, premierul Viorica Dăncilă a vizitat miercuri, 30 octombrie,  Spitalul Județean din Zalău, pentru a vedea cele mai recente investiții realizate realizate în cea mai mare unitate spitalicească din județ, cu finanțare de la bugetul de stat și cofinanțate de la bugetul județului.

 

În acest context, Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj, a subliniat că numai în cursul acestui an, pentru dotări cu aparatură și echipamente medicale la SJU Zalău au fost atrase fonduri în valoare de peste 13 milioane de lei, mai mult de o treime din sumă fiind destinată Blocului Operator. Investiții similare au vizat și Neurochirurgia, Radiologia, Pneumologia și Laboratorul.

Tiberiu Marc a mai spus că Spitalul și-a propus achiziția unui set complet de 300 de paturi medicale, o investiție de aproape 4,7 milioane de lei. “Asta înseamnă că toate paturile din spital vor fi noi, iar partea de aparatură este achiziționată, la nivel de performanță 2020. Care e avantajul? Dincolo de toată pregătirea legată de infrastructură, de modernizarea Spitalului, aparatura achiziționată dă posibilitatea unor intervenții care nu s-au mai făcut până acum. În Transilvania, Clujul este un Mecca medicală și foarte mulți dintre bolnavi mergeau acolo. De acum, sunt posibile și la Zalău intervenții la același nivel de calitate cu Clujul, cu echipe, în principal de medici tineri, care au făcut și fac performanță medicală. Practic, toate secțiile beneficiază de alocări mai mari sau mai mici, în funcție de complexitatea echipamentelor de care este nevoie. Am ajuns în situația în care am satisfăcut toată cererea. Nu există aparatură pe care medicii să o fi solicitat și să nu putem să o punem la dispoziție”, a menționat Marc.

 

Șefa Guvernului a vizitat secțiile Oftalmologie, Urologie și Ortopedie, la final apreciind eforturile depuse de autorități: Felicitări dvs. și personalului, felicitări pentru implicare! Iată că această cooperare între administrația publică locală, respectiv Consiliul Județean Sălaj, și Guvernul României funcționează. Dincolo de creșterea salariilor medicilor, este foarte important pentru pacienți să aibă aparatură, să știe că merg la un spital și acolo toate investigațiile sunt cu aparatură performantă. Am vizitat SJUun spital care s-a bucurat de dotări cu aparatură, care au fost posibile prin fonduri guvernamentale și ale CJ. Avem medici care dau dovadă de mult profesionalism, recunoscuți și în afara granițelor țării, dar pentru a avea un act medical de calitate este nevoie și de dotarea spitalelor. Și iată că aici este posibil acest lucru, bineînțeles în favoarea pacientului”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei