Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 19 Septembrie , 2017

Pregătiri pentru expoziţia de ovine şi caprine din Şimleu Silvaniei

de Cioban Smaranda

Au început pregătirile pentru tradiţionala expoziţie de ovine organizată de Asociaţia Ovis Sălaj în data de 5 octombrie la pensiunea Randra, care se află în apropierea oraşului Şimleu Silvaniei. În acest an vor fi amplasate 70 de boxe de ovine în care fermierii îşi vor expune cele mai frumoase exemplare, a anunţat preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj, inginerul Nicolae Ţap.

Şi în acest an, expoziţia de ovine din Şimleu Silvaniei va fi un reper pentru crescătorii de ovine din judeţ şi din ţară. În cadrul expoziţiei, fermierii îşi vor prezenta cele mai frumoase animale, care vor fi evaluate de specialişti. În urma bonitării, vor fi stabilite nucleele calitative din judeţ şi vor fi premiate animalele cu performanţe. Nu vor lipsi nici preparatele din carne şi lapte de oaie, bogracsul şi produsele tradiţionale. Expoziţiile de câini ciobăneşti, şarete, bote de ciobani, clopote şi alte obiecte specifice oieritului vor fi pe placul publicului.  

Reamintim că în 2016, Expoziţia naţională de ovine şi caprine” organizată în apropierea oraşului Şimleu Silvaniei a fost cea mai mare expoziţie de profil din ţară. La acest eveniment au fost prezenţi în jur de 50 de crescători de ovine şi caprine, care au prezentat peste 700 de ovine şi caprine. Aflată la cea de-a şasea ediţie, expoziţia îşi propune ca şi în acest an să fie un eveniment de profil de însemnătate naţională. Evenimentul este organizat de Asociaţia Ovis Sălaj.