Luni , 6 August 2018

Prefectura încearcă se medieze tensiunile de la Tenaris

Sindicaliştii de la Tenaris Silcotub au cerut sprijinul autorităţilor locale, în încercarea lor de a ajunge la un numitor comun cu angajatorul.

În contextul neînțelegerilor dintre sindicat și conducerea Tenaris Silcotub, privind salarizarea și programul de muncă al angajaților fabricii din Zalău, prefectul județului Sălaj, Florin Florian a avut, azi, 6 august, o întâlnire cu liderul sindicatului Metalurgistul Zalău, Alexandru Rus, care i-a prezentat situația la zi privind problemele întâmpinate. Întâlnirea de  azi dimineaţă vine după mai multe discuții anterioare pe care prefectul le-a avut cu ambele părți.    

Alexandru Rus l-a informat pe prefectul județului Sălaj că, în cadrul negocierilor anuale privind contractul colectiv de muncă în vigoare, angajatorul a oferit o majorarea a salariului nesatisfăcătoare din punct de vedere al sindicatului, existând neînțelegeri și în ceea ce privește programul de lucru în secțiile de producție.

Prefectul Florin Florian a precizat, la rândul său, că va lua legătura cu fostul Ministru al Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea, inițiatorul unei noi legi a dialogului social, pentru ca atunci când ea va intra în dezbatere publică, să fie avute în vedere și solicitările sindicaliștilor din metalurgie.

În același context, prefectul județului Sălaj și-a exprimat disponibilitatea de a media o întâlnire între sindicatul și conducerea Tenaris Silcotub, în conformitate cu prederile legale care stipulează că reprezentantul Guvernului în teritoriu acționează pentru menținerea climatului de pace socială și a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituționale și sociale, acordând o atenție constantă prevenirii tensiunilor sociale.    

Comentariile celorlalți

Adevarul adevarat! pe 07.08.2018 la 10:38
S-au obisnuit cu salarii mari luate din ore suplimentare.
Pana la urma in toata lumea organizarea muncii este apanajul patronului prin intermediul managerilor

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei