Vineri , 3 August 2018

Povestea celei de a 43-a ediţii a Festivalului Internaţional de folclor „Ecouri Meseşene”

Organizatorii celui mai mare festival internaţional de folclor din judeţul Sălaj, Ecouri Meseşene, se arată mulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat cea de a 43-a ediţie, ce a avut loc în intervalul 27-29 iulie, la Zalău şi Jibou.

Festivalul “Ecouri Meseşene” s-a desfăşurat, la finalul săptămânii trecute, în cadrul Zilelor Municipiului Zalău. Făcând o retrospectivă a evenimentului, Daniel Săuca,  directorul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, a precizat într-o conferinţă de presă, faptul că acest festival, care se bucură de notorietate la nivel judeţean şi care a ajuns la cea de a 43-a ediţie, poate fi considerat evenimentul cultural al anului pentru Sălaj.

“Această ediţie a trecut cu bine, noi zicem că am organizat acest festival mai bine ca în anii trecuţi. Este, fără îndoială, cel mai mare eveniment cultural din judeţul Sălaj. În acest an, în premieră, am avut invitate nouă formaţii din străinătate şi a trebuit să ne ocupăm, într-un fel sau altul, de peste 900 de participanţi: solişti vocali, instrumentişti, dansatori, atât pe scena de la Zalău, cât şi pe cea de la Jibou.  Cel mai mare eveniment cultural din judeţul Sălaj a presupus eforturi, mai ales din partea instituţiei noastre, atât din punct de vedere financiar, cât şi al implicării angajaţilor instituţiei. De asemenea, le suntem recunoscători şi voluntarilor. Am avut, în acest an, peste 20 de voluntari, am văzut că mulţi tineri sălăjeni vor să se implice în astfel de evenimente. Ne-am încadrat în costurile pe care le-am avut la dispoziţie, aproximativ 150.000 de lei, un buget pe  are nu îl considerăm unul foarte generos”, a precizat Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, în cadrul unei conferinţe de presă.

Un obiectiv important pe care organizatorii l-au avut în vedere a fost acela de a-i aduce în prim plan pe copiii şi elevii talentaţi. Astfel că, secţiunea dedicată copiilor şi tinerilor, care a avut loc vineri, pe scena din spatele Primăriei muncipiului Zalău, a avut o foarte bună priză la public.

“Vineri, în cadrul Zilelelor Zalăului, noi am organizat un reuşit spectacol folcloric cu copii şi tineri. Un lucru îmbucurător, peste 500 de copii şi tineri au dansat, au cântat, acesta fiind un semn bun că folclorul de calitate rămâne şi cu generaţiile ce urmează. O să continuăm şi în anii ce vin această secţiune a festivalului dedicată copiilor şi tinerilor”, a completat Daniel Săuca.

Potrivit aceleiaşi surse, cea de a 43-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor “Ecouri Meseşene a avut un buget de 150.000 de lei, aducând pe scena din Zalău un număr impresionant de participanţi : peste 900 de interpreţi, instrumentişti şi dansatori din nouă ţări. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult