Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 28 Decembrie , 2017

Pompierul Dan Lazăr, erou în timpul liber. A salvat trei persoane dintr-o casă în flăcări

de Cristina POP

 Aflat în timpul liber, în a doua zi de Crăciun, pompierul Dan Lazăr a intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o casă din cartierul Traian. El a reușit să intervină rapid și să salveze trei persoane din casa cuprinsă de flăcări.

Tânărul pompier îşi petrecea Crăciunul într-o locuință din municipiul Zalău, când a sesizat că din imobilul vecin iese fum. Fără să stea pe gânduri, Dan și-a alertat colegii de la ISU Sălaj, iar până la ajungerea acestora a reușit să salveze trei persoane blocate în clădire, printre care se afla şi o femeie de aproximativ 70 de ani.

Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsăturile de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar pompierul Dan Lazăr reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber.

Locotenentul Dan Lazăr are 26 de ani și lucrează în Centrul Operațional Județean al ISU Sălaj din anul 2014, unde a fost repartizat în urma absolvirii Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție.