Joi , 21 Decembrie 2017

Polițiștii zălăuani în acțiune

 Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și a persoanei, polițiștii zălăuani au desfășurat în municipiul Zalău, în perioada 14-16 decembrie, trei acțiuni la care au participat 78 de polițiști de ordine publică, 12 polițiști rutieri și patru de la structura de investigații criminale.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii, dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool, lipsa licenţei de transport). În cadrul acțiunii au fost constatate patru infracțiuni, din care două au fost la regimul circulației rutiere și două au constituit alte fapte. Polițiștii au aplicat 141 de sancțiuni contravenționale, din care 51 la Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 61 la regimul circulației rutiere, una la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar diferența au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la 23.625 lei. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării trei premise de conducere (două pentru alcool și unul pentru neacordare de prioritate pietonilor). Totodată, pentru defecțiuni tehnice au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Bărbat prins în timp ce făcea contrabandă

La data de 14 decembrie, ora 10.40, polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică au identificat pe strada Armoniei din municipiu un zălăuan de 45 de ani care comercializa 15 pachete cu țigări de contrabandă, cu suma de 150 lei. În urma controlului corporal, asupra acestuia au mai fost găsite alte patru pachete. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de contrabandă, iar țigările au fost ridicate în vederea confiscării.

 În aceeași zi, oamenii legii au pus în mișcare acțiunea penală față de un bărbat de 22 de ani, din Zalău, sub aspectul comiterii a cinci infracțiuni de furt calificat, fapte comise în cursul acestui an pe raza municipiului. Față de acesta, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău a dispus, la aceeași dată, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei