Miercuri , 28 August 2019

Polițiștii au împărțit amenzi de 1 milion de lei

Polițiștii sălăjeni continuă acțiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2019. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Județean Sălaj, în perioada 29 iulie-25 august, oamenii legii au constatat 264 de infracţiuni, din care 38 la regimul circulaţiei rutiere, iar 58 contra patrimoniului, și au aplicat peste 3.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 1 milion de lei, o treime dintre ele pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

147 de șoferi au rămas fără permis, cei mai mulți dintre ei pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație.

Printre conducătorii auto pe numele cărora a fost întocmit dosar penal se numără și un bărbat pe care polițiștii au vrut să îl oprească în trafic în 1 august, prin localitatea Nușfalău, în timp ce conducea un moped. Întrucât şoferul a refuzat să oprească, oamenii legii au pornit în urmărirea acestuia, fiind oprit în scurt timp. Verificările efectuate au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu era înmatriculat. Mai mult decât atât, testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul refuzând să-i fie prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere a unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult