Luni , 11 Februarie 2019

PNL vrea o strategie reală pentru dezvoltarea turismului în Sălaj

PNL Sălaj critică felul în care conducerea judeţului gestionează turismul şi susţine că numărul mic de oameni care ne viztitează e cauzat de lipsa unei strategii reale de dezvoltare a turismului. Potrivit consilierilor judeţeni liberali, numărul turiştilor e în continuă scădere, iar centrele de informare și promovare turistică există degeaba, în mai multe localităţi. Pentru 2019, consilierii liberali  spun că vor propune Consiliului Județean inițierea unei dezbateri  și  alocarea de fonduri pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a turismului. Subiectul a fost abordat în cadrul  unei conferinţe de presă susţinută de reprezentanţii PNL Sălaj vineri, 8 februarie, la Zalău.

La începutul acestui an, presa locală  constata că numărul turiștilor care au vizitat Sălajul în 2018 a scăzut cu aproximativ  cinci procente față de anul precedent.  Potrivit datelor INS, 36.708 de persoane au  vizitat județul nostru în 2018. În aceeași perioadă, un singur obiectiv turistic din Satu Mare – Castelul Karolyi a avut mai mult de 50.000 vizitatori.  Neputința și incapacitatea instituțională a celor care conduc Sălajul și multe din localitățile din județ e mai mult decât flagrantă, mai ales că minimum  100 de persoane se ocupă, la modul oficial, de <informare și promovare turistică>. Astfel, în mediul rural avem peste 20 de centre de informare turistică, dar structuri chiar mai complexe ca organigramă și bugetare mai există și la nivelul orașelor. Aici se adaugă și Sălaj Plus, o entitate finanțată de Consiliu Județean, plus alte departamente/instituțiidin cadrul administrației județene și/sau locale a căror angajați  au în fișa postului promovarea turistică. Mi-e foarte greu să estimez costurile acestor organisme instituționale, dar, cu siguranță, după cum rezultă din statitsticile oficiale,  munca acestor promotori  turistici e ineficientă. Cel mai probabil, vina nu este doar a angajaților, ci, în primul rând, a celor care îi coordonează”, consideră Paul Maghiu, consilier judeţean PNL.

În opinia sa, la nivel de Sălaj nu se poate vorbi de o strategie coerentă de promovare turistică”, motiv pentru care spune că  , pentru 2019, consilierii liberali vor propune Consiliului Județean inițierea unei dezbateri reale și  alocarea de fonduri pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a turismului.

După aproape trei decenii de <lăutărie> și în acest domeniu, cred că a venit momentul să ne luăm în serios patrimoniul turistic din județ, să nu mai risipim banii publici pe entități instituționale ineficiente și consumatoare inutile de bani publici. Hotelierii și toți cei implicați în industria ospitalității, specialiștii în domeniu, reprezentanții societății civile și ai instituțiilor implicate în domeniu trebuie aduși la aceeași masă pentru a putea creiona un proiect realist și realizabil”, consideră Paul Maghiu.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
20 August 2019
Citeşte mai mult