Vineri , 21 Aprilie 2017

PNL Sălaj şi-a ales conducerile în teritoriu. În oraşe, s-a optat pentru liderii consacraţi

 Toate organizaţiile locale ale PNL Sălaj  şi-au ales noile conduceri, definitivând astfel fuziunea dintre vechiul PNL şi PDL.  Urmează conferinţa judeţeană în 27 aprilie.

 

Liberalii sălăjeni au închis astăzi calendarul alegerilor interne, ultimele organizaţii care şi-au stabilit conducerile chiar azi fiind cele din Sîg şi Bănişor. Din cele 61 de organizaţii locale, doar nouă au optat pentru preşedinţi noi, respectiv cele din Bocşa, Crasna, Hida, Horoatu Crasnei, Ileanda, Mirşid, Nuşfalău, Şimişna şi Someş Odorhei.

 

Septimiu Ţurcaş  a avut contracandidat

În ceea ce priveşte organizaţiile orăşeneşti, liderii interimari ai acestora au fost votaţi pentru un mandat plin de preşedinte. La Cehu Silvaniei a fost ales Ioan Blidar, iar la Jibou a fost aleasă preşedinte Ana Indreieş. Nici la Cehu Silvaniei şi nici la Jibou preşedinţii aleşi nu au avut contracandidaţi. Surpriza a venit de la Şimleu Silvaniei, acolo unde primarul Septimiu Ţurcaş a avut contracandidat, pe Marius Ilieș, un om de afaceri șimleuan. Liberalii şimleuani l-au preferat pe Septimiu Ţurcaş, care a pierdut doar patru voturi.

”În fiecare echipă cred că este loc de mai bine, dar cred cu adevărat că în acest moment PNL Șimleu are cea mai bună echipă din ultimii ani. Este la fel de adevărat că unirea celor două partide, PNL și PDL, a contribuit la consolidarea unei forțe politice puternice la nivelul orașului nostru. Am încercat să nu fiu o piedică în schimbarea președintelui, așa că mi-am votat, din spirit de fair play, contracandidatul. În afara mea au mai fost 3 colegi care au făcut același lucru și cred că este normal ca într-o echipa să fie opinii diferite. Consider că orice candidatură politică este un curaj, în condițiile în care societatea civilă întoarce spatele politicului în România. Știu că și în Șimleu au existat și există nemulțumiri obiective și subiective, lucru normal de altfel. Obiectivul nostru pe termen lung este același: să facem o politică locală apreciată de majoritatea șimleuanilor. Cred în această echipă și vă garantez că voi conduce organizația cu deschidere și autoritate”, a scris Septimiu Ţurcaş, preşedinte PNL Şimleu Silvaniei.

 

Căpîlnaşiu, candidat unic

În organizaţia municipală PNL Zalău alegerile au avut loc joi seara. Singurul candidat pentru preşedinţia organizaţiei a fost Radu Căpîlnaşiu, fost primar al Zalăului şi fost preşedinte al PNL Sălaj. Alături de Căpîlnaşiu fac parte din conducerea municipal doi prim-vicepreşedinţi, fiind aleşi pe aceste funcţii Claudiu Bîrsan şi Cristian Pop. Din echipă mai fac parte opt vicepreşedinţi, responsabili pe departamente:  Radu Nistorescu (Strategii și Relații Politice), Paul Gorgan (Imagine, Comunicare), Adrian Margin (Politici economice, Mediu de Afaceri), Dumitru Gorgan (Politici Sociale, Relații cu Sindicatele), Bogdan Ilea (Administratie Publică, Justiție), Ilie Lupa (Politici în agricultură, Mediu), Dinu Iancu Sălăjanu (Cultura, Culte, Educatie), Goron Radu (Politici în Sănătate).

 Competiţia la municipiu a fost pentru accederea în Biroul municipal unde, pe 15 locuri, s-au înscris 26 de candidaţi.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată, atât mie, cât și echipei care va coordona activitatea PNL Zalău. În cadrul noului BPM avem colegi cu experiență în politică, precum și oameni tineri, care vin din organizația de tineret sau chiar din afara mediului politic. Sunt convins că alături de ei vom reuși să recâștigăm încrederea zălăuanilor”, a declarat Radu Căpîlnașiu, președintele organizației municipale.

 

 Urmează Conferinţa judeţeană

După încheierea acestei etape, urmează alegerile pentru conducerea organizaţiei judeţene. Conferinţa judeţeană este programată pentru data de 27 aprilie. Deşi până acum nu s-au declarat public intenţiile de candidature pentru şefia organizaţiei judeţene, foarte probabil actualul preşedinte interimar, deputatul Lucian Bode, va obţine conducerea PNL Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Vasaliut pe 23.04.2017 la 14:03
Va garantez de pe acuma ca se va alege ca in timpul lui Ceausescu !!! Va iesi Bodea. Fac pareu ! Numai ca Bodea reprezinta P D L-ul !!!
ion pe 21.04.2017 la 23:02
felicitari radu capilnasiu ca nu ai iesit pe locul doi

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
20 Iunie 2018
Citeşte mai mult