Joi , 8 Noiembrie 2018

Planul Urbanistic Zonal al viitorului complex comercial din Zalău ajunge luni pe masa consilierilor locali

Luni, 12 noiembrie, în şedinţa extraordinară a Consiliului local Zalău, va fi supus votului consilierilor un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal în vederea construirii Retail Park Zalău, beneficiar fiind  SC Rominserv Valves IAIFO SRL.

Mai exact, este vorba despre viitorul mall al oraşului, care ar urma să fie contruit în zona industrială a oraşului, lângă Rompetrol, pe terenul fostei IAIFO.

Centrul comercial va avea magazine, galerii comerciale, cinematograf multiplex, restaurante, fast food, cofetării, cafenele, baruri, terase, agenţii imobiliare, saloane de întreţinere corporală, centre media, casino, birouri, parcaje de decongestionare a circulaţiei. Clădirea va avea două nivele, parter şi un etaj.

Terenul pe care va fi ridicat centrul comercial se află în intravilan, iar acesta figurează, conform Planului Urbanistic General al municipiului, în zona unităţilor de producţie industrial şi de depozitare. În imediata vecinătate a acestuia există construcţii, atât cu character industrial, cât şi cu caracter comercial, scrie în referatul care însoţeşte proiectul.

Amplasamentul pentru care se solicită schimbarea destinaţiei din zonă industrială în  zonă comercială este alcătuit în prezent din mai multe terenuri, cu suprafaţa totală de de aproximativ 52.206 metri pătraţi. Ca şi poziţie, acesta este situat pe Bulevardul Mihai Viteazu, nr.58, chiar în vecinătatea staţiei peco Rompetrol.

În baza proiectului, se va moderniza circulaţia în zonă pentru a se putea realiza conexiuni atât la nivelul circulaţiei auto cât şi al circulaţiei pietonale, dar şi în ceea ce priveşte transportul public, în aşa fel încât traficul pe care îl va genera mall+ul să nu împiedice traficul de tranzit din zonă. Se ia în calcul amenajarea unui sens giratoriu pentru accesul în parcarea viitorului centru commercial, la intersecţia Buevardului cu strada General Ion Dragalina, iar pentru accesul necesar aprovizionării se va realiza un acces distinct.

Centrul comercial va avea aproximativ 850 de locuri de parcare, din care 34 pentru persoanele cu dizabilităţi.

Alimentarea cu energie electrică se va realiza de la linia de medie tensiune existent în incintă, prin post de transformare propriu, iar alimentarea cu gaze naturale se va face din reţeaua existentă.

Organizarea de şantier se va rezolva în limitele terenului studiat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult