Luni , 27 Noiembrie 2017

Plan de intervenţie pe timp de iarnă în municipiu

 Primăria municipiului Zalău nu vrea să fie prinsă nepregătită de venirea zăpezii şi a întocmit deja planul de intervenţie pe timp de iarnă.

 

Materiale antiderapante pregătite

 

Primarul Ionel Ciunt spune că au fost verificate stocurile de material antiderapant şi utilajele cu care se va interveni la deszăpezire.

„Avem în stoc 180 de tone de sare, 900 mc de nisip, 155 mc de nisip cu sare, opt tone clorură de magneziu şi 1.675 kg clorură de calciu. Clorura de magneziu şi clorura de calciu o să le folosim cu predilecţie pe zonele pe care am pus pavaj şi pe trotuare. Celelalte materiale antiderapante, sarea şi nisipul, le vom folosi pe carosabil. Acesta este un stoc de pornire care se va completa atunci când va fi nevoie cu noi cantităţi”, a precizat primarul Ionel Ciunt într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Primărie.

Utilajele care sunt disponibile pentru a acţiona în situaţii de zăpadă sau polei sunt: şase răspânditoare de material antiderapant, patru autobasculante, nouă tractoare, trei buldoexcavatoare, trei încărcătoare frontale, un multifuncţional şi două răspânditoare manuale pentru trotuare, potrivit primarului.

 

Cum se intervine la deszăpezire

 

Planul de intervenţie pentru deszăpezire are ca prioritate curăţarea zonei de acces spre spital, apoi zonele de ieşire din oraş, respectiv Dealul Ortelecului, strada Gheorghe Doja, strada Kossuth, Voievod Gelu, abia apoi străzile principale şi accesul spre şcoli, instituţii publice şi biserici, iar la final în cartiere.

Pentru a face faţă activităţii de deszăpezire în municipiu se va lucra pe trei schimburi.

 

„Vom lucra în această perioadă de iarnă pe trei schimburi. Fiecare utilaj de deszăpezire are un echipaj format dintr-un mecanic, un însoţitor şi cinci muncitori care intervin la nevoie cu lopeţi. Dacă situaţia va impune şi vor fi ninsori abundente şi n-o să reuşim să ne descurcăm cu echipajele pe care le avem pregătite în mod special pentru intervenţii în situaţii de ninsori abundente, suplimentăm efectivele de personal cu cei de la Salubrizare, cei de la Reparaţii străzi şi cei care, în condiţii normale, se ocupă de zone verzi. Avem personal suficient, avem utilaje suficiente, material antiderapant. De asemenea, aşa cum am discutat cu cei care au responsabilităţi la firma Citadin, am stabilit un traseu pentru fiecare utilaj, astfel încât, dacă acum, în acest moment, trebuie să iasă pe poarta unităţii, fiecare utilaj ştie care îi e traseul pe care trebuie să meargă şi cine răspunde ca acel utilaj să ajungă pe traseul pe care i l-am stabilit şi care este menţionat în programul lor de lucru”, a precizat Ciunt.  

Mai mult, pentru ca lucrurile să meargă mai bine, la acţiunea de deszăpezire s-a achiziţionat în plus, în acest an, un buldoexcavator, un încărcător frontal, o autobasculantă cu lamă şi răspânditor.

Primarul municipiului Zalău spune că pentru activitatea de deszăpezire s-au organizat mult mai bine decât anul trecut şi speră să nu mai fie probleme în anotimpul rece. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult