Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 1 Martie , 2018

Peste o mie de şoferi au fost sancţionaţi pentru viteză

de Cristina POP

Într-o singură lună, polițiștii rutieri au aplicat 1127 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut în vederea suspendării 28 de premise de conducere.

 

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă una din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Codului Rutier, depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

În luna ianuarie a acestui an, polițiștii rutieri au aplicat 1127 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au reținut în vederea suspendării 28 de premise de conducere.