Joi , 14 Septembrie 2017

Peste 600 de tineri beneficiază de pensii de urmaş

 În judeţul Sălaj, peste 600 de elevi şi studenţi beneficiază de pensii de urmaş, după ce şi-au pierdut unul sau ambii părinţi. Aceştia sunt aşteptaţi în această perioadă la Casa Judeţeană de Pensii, pentru a face dovada continuării studiilor.

Potrivit legii, elevii și studenții între 16-26 de ani, beneficiari de pensie de urmaș, aflați în continuare de studii, au obligația de a prezenta, în termen de 10 zile de la data începerii anului școlar/universitar, dovada continuării acestora într-o formă de învățământ organizată potrivit legii. Astfel, aceștia ar urma să depună la Casa Județeană de Pensii Sălaj o adeverință la care se anexează şi cuponul de pensie, adeverință care trebuie să conţină în mod obligatoriu: denumirea unităţii de învăţământ, numele şi prenumele elevului/studentului, forma de învăţământ pe care o urmează, precum şi data emiterii acesteia, din care să rezulte valabilitatea pentru anul şcolar/universitar în curs. În cazul în care nu fac dovada continuării studiilor, plata pensiei de urmaș se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.

Reamintim că la nivelul judeţului Sălaj, de pensie de urmaş beneficiază un număr de 1.100 de  persoane. Dintre acestea, 635 sunt elevi, respectiv studenţi, care trebuie să depună astfel de adeverinţe la Casa Judeţeană de Pensii Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei