Joi , 13 Iunie 2019

Peste 5.000 de elevi din Sălaj și Călărași, implicați în acțiuni de protejare a mediului

Peste 5.100 de elevi și profesori voluntari din 7 licee au participat în anul școlar 2018-2019 la cea de-a IX-a ediție a proiectului “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” și au derulat activități de protejare a mediului, precum: plantări de arbori, colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, curățarea spațiilor verzi, târguri cu schimb de produse reutilizabile, campanii de conștientizare. Împreună au reciclat 12.550 kilograme de deșeuri, au plantat aproape 11.700 de puieți, au strâns peste 1.200 de saci de deșeuri din areale naturale, au derulat 51 campanii de conștientizare a importanței unui stil de viață ecologic, au organizat aproape 165 de târguri de economie circulară, adică aproape 14 mii de obiecte care au fost refolosite în loc să fie aruncate, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

 
Povestea ecOprovocarea începe în anul 2010 când, în comunitățile Călărași și Sălaj, la inițiativa TenarisSilcotub, ViitorPlus a conceput și organizat proiectul “Cluburile ecOprovocarea Călărași și Sălaj” menit să susțină tinerii pe termen lung pentru a dobândi cunoștințe, abilități și valori pentru dezvoltare durabilă și dezvoltare personală și a le transforma într-un stil de viață sustenabil.
Anul acesta, au participat elevi și profesori din 3 licee din județul Sălaj: Colegiul Național Silvania și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, și Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou, și au concurat cu 4 licee din Călărași: Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul Danubius si Colegiul Economic. Liceele din județul Sălaj s-au mobilizat exemplar la categoria activitățile de împădurire și au câștigat primele 3 premii, Liceul O. Goga, din Jibou, fiind pe primul loc. De asemenea, Colegiul Național Silvania, Zalău, a câștigat locul I la categoria campanii de conștientizare.
 
Elevii câștigători și profesorii îndrumători vor fi premiați cu locuri în “Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea” din luna august 2019, iar cei mai implicați profesori vor primi premii speciale. Valoarea totală a premiilor este de 41.000 de lei și a fost asigurată de TenarisSilcotub. Activitățile practice de protejare a mediului organizate de elevii și profesorii selectați, alături de voluntarii atrași de aceștia, sub îndrumarea unor coordonatori locali ai ViitorPlus, au adus în timp impactul dorit și au determinat extinderea proiectului la nivel național. Astfel, a luat naștere în anul 2016 “Concursul național ecOprovocarea”. În anul școlar 2018-2019, au participat în Concursul național echipe de elevi și profesori din 43 de licee, în 24 de județe, activitatea fiind susținută de mai multe companii partenere.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei