Miercuri , 27 Noiembrie 2019

Peste 250 de șoferi turmentați

Polițiștii rutieri desfășoară permanent activități, pe toate drumurile publice, pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier. În urma acțiunile derulate perioada 1 ianuarie-31octombrie, rutieriștii sălăjeni au constatat 523 de infracțiuni, din care 90 au fost de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane care aveau alcoolemie peste limita legală, şase infracțiuni au fost de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, iar diferenţa au constituit alte fapte.
 
De asemenea, oamenii legii au aplicat şi 147 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Din această cauză, în cele zece luni ale acestui an, pe raza județului Sălaj, s-au înregistrat 11accidente de circulație grave, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața și zece au fost rănite grav.
Polițiștii îi avertizează pe conducătorii auto să nu consume alcool înainte de a se urca la volan, având în vedere că alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei