Luni , 12 August 2019

Peste 200 milioane lei plătiţi cultivatorilor de tomate

 Peste 200 milioane lei au fost plătiţi până în prezent beneficiarilor Programului de sprijin pentru tomate. Aflat în cel de+al treilea an de implementare, programul susţine producătorii agricoli care cultivă tomate în sere şi solarii.

Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, cu ajutorul căruia producătorii agricoli din România sunt susţinuţi, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producţia autohtonă începând cu luna mai şi până în decembrie.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a virat în conturile Direcţiilor Agricole Judeţene suma totală de 201,5 milioane lei, reprezentând plata beneficiarilor înscrişi în programul de sprijin pentru tomate din Ciclul I. Dintr-un număr de 19.166 legumicultori înscrişi în ciclul I, 14.398 au depus cereri şi au primit banii, iar 8.952 încă livrează pe piaţă, întrucât au obţinut producţie suplimentară, cei mai mulţi provenind din judeţele Olt , Galaţi , Giurgiu şi Dolj.

Ajutorul de minimis este de 3000 de euro pe an. Pentru acordarea acestui ajutor, solicitanţii trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1000 mp, să obţină o producţie de minim 2 kg de tomate/mp şi să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2.000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafaţa de teren menţionată. De asemenea, aceştia trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în sere şi solarii.

i-language: RO'>Lucrările realizate în cadrul acestui simpozion de creație vor fi prezentate într-o expoziție ce va fi organizată în cadrul festivalului artelor Muza Fest din acest an.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei