Miercuri , 13 Noiembrie 2019

Peste 200 de proceduri de achiziție publică derulate de Consiliul Județean

Peste 200 de proceduri de achiziție publică au fost derulate de către administrația județeană pe parcursul anului 2019. Valoarea totală a acestora depășește 162 milioane de lei, și vizează, printre altele, reabilitarea de drumuri județene, investiții în infrastructura de sănătate ori în  obiective aflate în patrimoniul Sălajului.
Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Județean Sălaj, în acest moment sunt în derulare 32 de proceduri de achiziție publică, 15 dintre ele făcând obiectul achiziției publice prin proceduri specifice a unor documentații tehnice, precum studii fezabilitate, expertize tehnice ori proiecte tehnice, iar 7 vizând execuția unor lucrări pentru diverse obiective de investiții promovate de către Consiliul Județean.
 
Astfel, reabilitarea unor sectoare de drumuri județene, dar și consolidarea unor poduri, punerea în siguranță a unor alunecări de teren, precum și alte tipuri de intervenții specifice asupra drumurilor și podurilor județene, fac obiectul a 12 proceduri de achiziție publică aflate în derulare în acest moment. Printre acestea cele de proiectare și execuție lucrări pentru Reabilitarea drumului județean 108 : Cehu Silvaniei -limită județ Maramureș sau pentru punerea în siguranță a podului peste râul Someș, pe DJ 108E, cu o valoare totală estimată de aproape 18 milioane de lei. Alți aproape 10 milioane de lei reprezintă valoarea totală estimată a celor patru proceduri de achiziție publică cu obiective în infrastructura de sănătate, printre care elaborarea Proiectului Tehnic pentru Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Secție de Psihiatrie a Spitalului Județean, execuția lucrărilor pentru proiectul extindere, modernizare și dotare UPU - SMURD Zalău.
 
Alte 16 proceduri de achiziție publică care se derulează în acest moment, cu o valoare totală estimată de 3 milioane de lei, se referă la diverse obiective aflate în patrimoniul județului. Pentru șase dintre acestea, printre care se numără și amenajarea parcării și a spațiului de agrement în zona Spitalului Județean, sunt necesare achiziționarea unor documentații tehnice ori execuția unor lucrări, dar și prestarea unor servicii. Nu mai puțin de 10 proceduri de achiziție publică au ca obiect achiziționarea unor diverse servicii ori bunuri cu impact în activitatea curentă instituțională.
Din cele 202 de proceduri de achiziție publică derulate până în prezen, în conformitate cu reglementările în vigoare privind achizițiile publice, au fost atribuite 133 de proceduri cu o valoare de peste 53 milioane de lei. 32 de proceduri sunt în derulare, iar 37 nu au fost atribuite, în principal din cauza neprezentării de oferte din partea operatorilor economici.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei