Joi , 2 Martie 2017

Peste 200 de cereri unice de plată depuse în prima zi

Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017 a debutat în data de 1 martie. În prima zi, fermierii sălăjeni au depus peste 200 de cereri.

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj a demarat campania de informare a fermierilor privind cererea unică de plată aferentă anului 2017. Cererile unice de plată pot fi depuse din 1 martie până în 15 mai 2017.  Pentru ca acestă campanie de depunere a cererilor să se desfăşoare optim, directorul centrului judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Călin Perneş recomandă fermierilor să se prezinte la depunerea cererilor conform programărilor stabilite: “În prima zi, 230 de fermieri au depus cererile unice de plată. Este un lucru bun. Având în vedere numărul de cereri pe care l-am primit în prima zi, suntem pe locul cinci la nivel naţional. Pentru ca procedura de predare a cererilor să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, facem apel la toţi fermierii să se prezinte la colegii mei în zilele în care sunt programaţi. Bineînţeles, înţelegem situaţiile deosebite şi preluăm cererile şi în alte zile, dar este foarte important ca programările să fie respectate, tocmai pentru a evita aglomeraţia”, a declarat directorul Agenţie de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj, Călin Perneş.

De asemenea, APIA recomandă fermierilor să se prezinte la Primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează înainte de a se prezenta la centrele APIA. În cazul în care  au în exploataţie şi animale, fermierii sunt sfătuiţi să verifice situaţia acestora în registrul Naţional al Exploataţiilor.

Reamintim că fermierii care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol au obligaţia să depună  cererile unice de plată la centrul judeţean APIA, iar fermierii care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 trebuie să se adreseze centrelor locale.

La depunerea cererii unice de plată fermierul trebuie să prezinte toate documentele necesare care dovedesc utilizarea legală a terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conțin zone de interes ecologic, precum și a animalelor. Facem precizarea că aceste documente trebuie să fie încheiate înaintea depunerii cererii unice de plată și trebuie să fie valabile cel puțin până la data de 1 decembrie a anului de cerere”,   informează un comunicat de presă remis de APIA. În 2016, 22800 de fermieri au depus cereri unice de plată.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Balanţă
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult