Vineri , 8 Februarie 2019

Percheziții la ISJ Sălaj și patru școli

Polițiștii și procurorii au descins joi, 7 februarie, la mai multe instituţii de învățământ din județ, într-un dosar ce vizează comiterea infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals în declaraţii, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, perchezițiile au fost effectuate la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Școala Gimnazială “Porolissum” Zalău, Colegiul Național “Silvania” Zalău, Școala Gimnazială Stîrciu și Școala Gimnazială nr. 1 Horoatu Crasnei, de unde oamenii legii au ridicat mai multe documente necesare continuării cercetărilor.

Dosarul vizează modul de acordare a unor gradaţii de merit în perioada 2016-2018, precum și transferul unui elev de la o școală, la alta. Deocamdată nu există suspecți, spun anchetatorii.

Nu este pentru prima dată când oamenii legii descind la Inspectoratul Școlar. În luna noiembrie a anului trecut, sediul instituției, dar și cel al Școlii Gimnaziale "Corneliu Coposu" din Zalău, a fost percheziționat într-un dosar privind modul de acordare a unor gradaţii de merit în perioada 2014-2018. Suspiciunile îi vizau pe mai mulți angajați care ar fi  beneficiat ilegal de gradaţii de merit, alegându-se, astfel, cu un plus de 25 la sută la salariu. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
20 August 2019
Citeşte mai mult