Marţi , 6 Noiembrie 2018

Percheziţii la Inspectoratul Şcolar Sălaj şi la Şcoala Gimnazială Corneliu Coposu Zalău

Un nou scandal zguduie învăţământul sălăjean. Poliţiştii şi procurorii au descins vineri, 2 noiembrie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj şi la Şcoala Gimanzială “Corneliu Coposu” Zalău, pentru a face percheziţii într-un dosar în care există suspiciuni de comitere a infracţiunilor de fals şi care vizează suspiciuni de fals şi uz de fals. Faptele ar fi fost comise în perioada 2016-2017.

“Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, au pus în aplicare vineri, 2 noiembrie, două mandate de percheziţie la sediul unor instituţii publice din municipiul Azalău, într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind comiterea unor infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Din probatoriul administrat până în prezent a reieşit că faptele au fost comise în perioada 2016-2017. Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, facem precizarea că, atunci când împrejurările vor permite, vom reveni cu informaţii suplimentare”, spune Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au confirmat şi ei percheziţiile, fără a ne spune, însă, mare lucru. 

“Cu privire la acțiunea desfășurată la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău și la Inspectoratul Școalar Județean Sălaj vă aducem la cunoștință faptul că, fiind o acțiune în curs de desfășurare, nu vă putem oferi informații în acest moment.Vă mulțumim pentru înțelegere!”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Marcel Lucaciu.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj nu e la primul scandal penal

 

Acesta nu este primul scandal penal în care apare Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj. Problemele legate de retrocedarea imobilului care a găzduit Palatul Copiilor au fost scoase la iveală de mai marii din Ministerul Educaţiei, care au venit în control în teritoriu. Aşa s-a aflat că Inspectoratul Şcolar, în loc să ia nişte bani care i se cuveneau, a ajuns sa fie bun de plată. Mai exact, instituţia avea dreptul de a primi de la proprietari, pentru investiţiile făcute în imobilul retrocedat, aproximativ un milion o sută de mii de lei. Doar că nimeni din Inspectorat nu s-a obosit să întocmească la timp actele necesare, aşa că dreptul de a mai obţine aceşti bani s-a pierdut, prin împlinirea termenului de prescripţie. Procurorii au intrat pe fir, s-a întocmit dosar penal iar în prezent cauzei a ajuns în instanţă. La rândul său, Inspectoratul Şcolar i-a dat în judecată pe mai mulţi foşti inspectori, foşti sau actuali angajaţi pentru a încerca să-i facă pe aceştia buni de plată pentru milionul lipsă.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult