Marţi , 9 Octombrie 2018

Percheziţii de amploare la firme si persoane care aduc maşini din Germania

69 de percheziţii în 12 judeţe din ţară, la persoane şi firme, care se ocupă cu adusul de maşini din Germania efectueaza la aceasta ora poliţiştii. Pe lista judeţelor unde au loc descinderi figurează şi Sălajul. Acţiunea este coordonată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din Nürnberg.

Polițiștii efectueaza  69 de percheziții pe raza a 12 județe și a municipiului București, la sediile mai multor firme și la locuințele a 56 de persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 21 de milioane de euro statului german. Activitățile se desfășoară împreună cu investigatori fiscali germani.

“Echipe comune de anchetă compuse din polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorității Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, efectuează mai multe percheziţii la domiciliile a 56 de persoane bănuite de evaziune fiscală.

Perchezițiile au loc efectuat pe raza judeţelor Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Argeș, Bihor, Constanța, Hunedoara, Iași, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum și în municipiul București la adresele persoanelor bănuite și ale societăților comerciale administrate de acestea.

De asemenea, trebuie puse în executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate în cauză, acestea urmând a fi conduse la audieri, a anunţat Poliția Română.

Persoanele respective sunt bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plății TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăți comerciale de tip fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria.

“Practic, ar fi fost achiziționate scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăți, evitându-se astfel plata TVA-ului către statul german, însă faptic beneficiarii reali ai achizițiilor ar fi fost persoane fizice din România”, mai precizează Poliția Română.

Prejudiciul cauzat statului german ca urmare a săvârșirii acestor fapte este de aproximativ 21.300.000 de euro, în cauză urmând a fi dispuse măsuri pentru recuperarea banilor.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult