Joi , 23 Februarie 2017

Pe aceeaşi scenă cu unul dintre profesorii săi de suflet: Paula Rad va debuta la Balul Operei din Oradea

 

După spectaculoasa evoluţie de la Românii au Talent, Paula Rad va concerta pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea în cadrul “Balul Operei VOX”, care va avea loc în 27 februarie. Alături de tânăra interpretă , va urca pe scenă, în calitate de invitat special, soprana Cristina Simionescu de la Opera Naţională din Iaşi, unul dintre profesorii de suflet ai acesteia.

Reprezentanţii  Teatrului Regina Maria din Oradea au transmis astfel că, la iniţiativa directorului instituţiei Daniel Vulcu, Paula Rad a fost invitată să interpreteze  aria „O mio babbino caro” din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini în cadrul Balului Operei Vox, care va avea loc în 27 februarie:

„Fiind la curent cu ultimele campanii din presa naţională şi locală referitoare la cazul sopranei Paula Rad, ajunsă în finala concursului “Românii au talent”, absolventă a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi a studiilor aprofundate la Universitatea de Muzică “George Enescu”,  ajunsă între timp să muncească ca şi femeie de serviciu în Cluj-Napoca dupa 11 ani de studiu în arta cântului, constatând realele aptitudini ale tinerei soprane conchidem următoarele: 

- un tânăr absolvent cu reale aptitudini vocale şi scenice trebuie susţinut şi încurajat în demersul său artistic, ba chiar ghidat şi supravegheat şi nicidecum descurajat!

- nimeni nu se naşte pe scenă, astfel încât experienţa scenică se dobândeşte în timp.

- oferim sopranei  Paula Rad oportunitatea de a cânta aria „O mio babbino caro” din opera „Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini, arie care a făcut-o celebră şi în cadrul emisiunii „Românii au talent”, în „BALUL OPEREI VOX” pe scena TEATRULUI REGINA MARIA DIN ORADEA, în data de 27 Februarie 2017.

- tânăra soprană Paula Rad va avea şansa debutului său artistic alături de soprana Cristina Simionescu, solistă a Operei Naţionale Române din Iaşi şi conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Muzică „George Enescu” şi va fi îndrumată în zilele premergătoare balului de baritonul Italian Alfio Grasso, profesor invitat al conservatoarelor din Milano, Madrid şi Seul, solist în teatre precum „Opera din Roma” sau „Arenele din Verona”.

- Mulţumim actorului Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria din Oradea, pentru această idee şi sugestie absolut inspirată!”, au declarat reprezentanții instituției de cultură orădene.

Cazul tinerei soprane a născut adevărate polemici în lumea artistică, după ce Florin Călinescu, unul dintre membri juriului “Românii au Talent” au lansat acuze indirecte la adresa conducerii Operei Naţionale din Cluj-Napoca. De aceste acuze Paula s-a distanţat elegant, afirmând că nici într-un moment nu a intenţionat să atace Opera Naţională din Cluj-Napoca: “Eu nu am nimic cu Opera şi nici cu Florin (n.red managerul Operei, Florin Estefan). Ultima dată când am fost la audiţie nu era oficială m-a ascultat un dirijor a fost asta anul trecut nu mai ştiu exact luna. Vă rog din suflet chiar nu am nimic cu nimeni eu vroiam să fiu măcar colaborator ceva să fac cu cariera mea să fiu în rândul muzicienilor. Într-adevăr mi s-a spus să aşstept, dar am nevoie de un job să pot să-mi câştig cât de cât existenţa. Mulţumesc”

A transmis emoţie celor care au avut şansa să o asculte, iar şansa mult visată nu s-a lăsat prea mult aşteptată. În 27 februarie, Paula Rad va străluci pe scena Teatrului  Regina Maria din Oradea cu aria care a făcut-o celebră.

“Cânt din suflet pentru suflet, a declarat Paula Rad, după prestaţia pe care a avut-o pe scena "Românii au Talent", tânăra soprană mărturisind că cel mai mult îşi doreşte ca publicul din România să aprecieze autenticitatea şi calitatea actului artistic şi să preţuiască muzica de operă.

 

Salajeanul TV

Meteo

20 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
20 Iunie 2018
Citeşte mai mult