Marţi , 16 Octombrie 2018

Patru noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în Sălaj

Patru noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în judeţul Sălaj în ultima săptămână, în intervalul 8 - 12 octombrie, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

La nivel naţional, în acelaşi interval de timp, s-au confirmat în total 16 cazuri noi, cele mai multe fiind înregistrate în Sălaj (4), urmat apoi de  Iaşi - 3, Bacău, Bihor, Dolj cu câte două cazuri, Botoşani, Neamţ, Vaslui cu câte un caz.

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România, raportate până la data de 12 octombrie, a ajuns la 15.395, din care 59 de decese. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat de la începutul epidemiei la copiii nevaccinaţi.

Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă care, adesea, duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru un bolnav dintr-o mie boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, nouă din 10 părinți își vaccinează copiii, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei