Marţi , 12 Septembrie 2017

Parcul Industrial din Jibou se extinde

Parcul Industrial din Jibou va fi extins cu o suprafaţă de peste cinci hectare. Prin acest proiect se urmăreşte atragerea investitorilor din regiune şi implicit crearea unor noi locuri de muncă.

Parcul Industrial din Jibou, un proiect de succes

Amplasat pe platforma Ciglentir, Parcul Industrial din Jibou oferă o serie de avantaje potenţialilor investitori, incluzând accesul la utilităţile curente: gaz metan, electricitate, reţea de apă şi canalizare. De asemenea, poziţia geografică a oraşului - aflat în proximitatea a patru oraşe mari, respectiv Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare -  şi importanţa sa ca nod feroviar în zona centrală a Regiunii Nord-Vest constituie aspecte care pot influenţa un investitor în luarea deciziei de a-şi dezvolta o afacere în această zonă, precizează reprezentanţii administraţiei locale.

Menţionăm că diferite companii multinaţionale, precum şi agenţi economici din România şi-au dezvoltat afaceri în această zonă, motiv pentru care adminsitraţia locală a oraşului Jibou are în vedere un proiect de extindere a Parcului Industrial. Potrivit primarului oraşului Jibou, Dan Ghiurco, extinderea Parcului Industrial din Jibou este oportună, în contextul în care se observă un interes crescut al agenţilor economici de a-şi deschide puncte de lucru în oraş. „Anul trecut, când am preluat mandatul, mai aveam trei parcele disponibile. Este adevărat, parcele de suprafețe mai mici, între 3.000 și 5.000 de metri pătrați. Pe una dintre ele am reuşit să o vindem anul trecut, prin licitație, unei firme care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial, respectiv ArtGrup-ului, care și-a extins activitatea. În acest an am scos la licitație și celelalte două parcele. Am reușit să vindem unei companii din Cluj, care are ca domeniu de activitate producția de hale industriale. Își va muta activitatea în Parcul Industrial din Jibou, așa că reușim să ne extindem și la cel existent”, a declarat primarul oraşului Jibou.  

Extindere cu peste cinci hectare a Parcului Industrial

Peste cinci hectare din domeniul public al oraşului Jibou vor fi ataşate Parcului Industrial amplasat pe platforma Ciglentir, ca urmare a interesului manifestat de diverşi investitori pentru a-şi stabili unităţi de producţie în această zonă.

„Am început demersurile – respectiv documentaţia topografică și documentația de dezlipire, am eliberat și certificatul de urbanism de dezlipire din pășunea aflată în domeniul public al orașului. Ca atare, o suprafaţă de 5,2 hectare urmează să fie dezlipită și anexată suprafeței parcului industrial. Pe această suprafață urmează să facem și un PUZ, documentaţia pentru plan urbanistic zonal. Sunt semnale că urmează să avem solicitări pentru aceste două parcele, care au o suprafaţă de aproximativ două hectare și jumătate. Așa că parcul industrial dă semne bune”, a mai spus Dan Ghiurco.

Pe toată perioada concesionării acestor terenuri, Parcul Industrial este administrat de către Primăria Oraşului Jibou, care asigură şi personalul necesar întreţinerii și administrării acestuia.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei