Joi , 10 August 2017

Opt persoane, prinse că muncesc la negru

În iulie 2017, ITM Sălaj a efectuat 115 controale la agenţii economici din judeţ în domeniul relaţiilor de muncă, precum şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma controalelor, opt persoane au fost identificate că lucrează fără forme legale şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de peste 33.000 lei.

„În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr de 76 agenţi economici dintre care 32 au fost sancţionaţi, aplicându-se 11 amenzi şi 48  avertismente. În urma controalelor au fost depistate 8 persoane care munceau fără a avea întocmite contracte individuale de muncă, angajatorii fiind sancţionaţi contravenţional. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi un număr de 39 de agenţi economici aplicându-se 3 amenzi în valoare totală de  21.000 lei pentru necomunicare eveniment, necercetare eveniment, respectiv neefectuarea controlului medical la angajare şi 31 de avertismente”, transmite ITM Sălaj prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Deficienţele constatate pentru care s-au aplicat avertismente, se referă la: nerespectarea prevederilor legale privind  sărbătorile legale, repausul săptămânal, munca suplimentară, respectiv munca de noapte, necompletarea elementelor contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă al salariatilor in format electronic, respectiv netransmiterea acestuia la termenele legale, completarea registrului cu date eronate sau incomplete, neutilizarea echipamentului individual de protecţie , lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi imbolnăviri profesionale pentru toate locurile de muncă şi a planului de prevenire şi protecţie, neefectuarea controlului medical periodic conform prevederilor H.G.nr.355/2007, lipsa materiale necesare informării şi instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
23 Iulie 2018
Citeşte mai mult