Marţi , 9 Mai 2017

Oportunitate: Start Up Nation 2017

Prin Programul Start Up Nation, întreprinderile nou înfiinţate vor putea solicita un ajutor de până la 200.000 de lei pentru implementarea proiectelor de investiţii. Condiţiile de eligibilitate şi modelul planului de afaceri au fost publicate în ghidul final al programului.

Ghidul final publicat de Agenţia pentru Implementarea Programelor şi Proiectelor pentru IMM-uri prevede condiţiile de accesare a acestui program. Precizăm că prin intermediul Programului Start Up Nation antreprenorii vor avea la dispoziţie un an pentru a achiziţiona spaţii de producţie, autoturisme, francize şi echipamente de producţie. De asemenea, se vor deconta salariile, utilităţile şi chiria pentru un an. Aceste fonduri pot fi solicitate atât pentru înfiinţarea unor afaceri în mediul urban, cât şi în mediul rural, explică economistul sălăjean Alexandru Tamba.

Înscrierea în program se va face online. Potrivit informaţiilor furnizate de Guvernul României prin intermediul unui comunicat de presă, programul Start Up Nation va fi operaţional de la începutul lunii iunie. „Antreprenorii interesați să aplice pentru accesarea finanțării nerambursabile oferită în cadrul programului Start-Up Nation vor avea timp, până la operaționalizarea programului, estimată pentru începutul lunii iunie, să se familiarizeze cu cerințele de eligibilitate și să pregătească documentația de înscriere. Reamintim opiniei publice că lansarea StartUp Nation este asumată prin Programul de Guvernare pentru trimestrul II din 2017 și poate deveni operațional numai după promulgarea de către Administrația Prezidențială a Legii de aprobare a OUG 10/2017 și publicarea ei în Monitorul Oficial”, reliefează sursa citată.

Totodată, comunicatul evidenţiază că din acest an nu se mai solicită Certificatul Constatator de la Registrul Comerţului şi că procedura administrativă de depunere a proiectului s-a debirocratizat. După cum reiese din grila de selecţie publicată, proiectele care prevăd investiţii în inovaţie vor avea punctaje mai mari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
10 Decembrie 2018
Citeşte mai mult