Joi , 11 Mai 2017

Oile sălăjene iau drumul spre Arabia Saudită

Crescătorii de ovine din Sălaj şi din toată ţara primesc o veste foarte bună: negocierile cu Arabia Saudită se desfăşoară în cele mai bune condiţii, astfel că este foarte posibil ca fermierii din România să poată comercializa animale în ţările arabe.


După ani buni în care vând mai mult în  pierdere, oierilor li s-ar putea deschide o nouă pia
ță pentru export, care să de aducă prețuri corecte dar și parteneri de afaceri cu care să fie încheiate colaborări pe termen lung. Este vorba deste Arabia Saudită, țară cu care autoritățile române a avut mai multe negocieri, și care este interesată să importe din România animale vii dar și carne și produse din carne de ovine, bovine și de pasăre, punctează Nicolae Ţap, în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine  Romovis:

“ Datorită faptului că în judeţ avem în jur de 250.000 de miei pe stoc –am vândut foarte puţin în perioada pascală- o comisie de la Ministerul Agriculturii şi ANSVSA în Arabia Saudită. În Arabia Saudită delegaţia României a avut un success nemaipomenit. Mai mult decât atât, delegaţia din ţara noastră a fost întrebată de cei din Arabia Saudită de ce acest parteneriat nu s-a semnat în urmă cu câţiva ani pentru că până în anii nouăzeci, relaţiile dintre România şi Arabia Saudită au fost foarte bune. Sperăm că o să fim o ţară exportatoare, nu importatoare. Ei ne-au promis că până în august, dar şi în perioada sărbătorilor care au loc la ei în august se va duce marfă din România. Un exportator care a primit delegaţia din România, care are 26 de vapoare în proprietate, a spus că va veni în România peste două săptămâni şi o să facă un precontract de transport, primire şi predare a mieilor din România spre ţările arabe”, a declarat Nicolae Ţap.

În acelaşi timp, preşedintelele Romovis apreciază că fermierii din România ar putea pune la dispoziţia arabilor efectivele de animale solicitate. Pentru a certifica lipsa riscurilor sanitar veterinare şi de siguranţă a alimentelor pentru exporturile din România, reprezentanţii ANSVSA şi-au exprimat dorinţa şi disponibilitatea de a organiza vizite ale specialiştilor din Arabia Saudită. În consecinţă, în perioada următoare, crescătorii de ovine din Sălaj şi-ar putea exporta produsele din carne de oaie, precum şi oi şi berbeci de reproducţie în Arabia Saudită.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult