Joi , 18 Mai 2017

Ofertă bogată de Noaptea Muzeelor

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău propune o serie de expoziţii, concursuri şi ateliere interactive cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor. Evenimentul se adresează unor diverse categorii de public şi se va derula pe parcursul a două zile.

Cu mic, cu mare, în acest weekend locuitorii judeţului Sălaj sunt aşteptaţi la Muzeu.  Intrarea este gratuită, iar activităţile se adresează unui public variat. Pentru cei mici, concursul de tras cu arcul, antrenamentele militare, atelierele de confecţionat figurine din baloane colorate, de realizat batiste cu modele populare româneşti, de xilogravură cu motive romane şi medievale şi celelalte activităţi creative vor transforma o vizită la Muzeu într-o experienţă de neuitat. Organizatorii nu au omis să îi implice nici pe părinţii sau pe bunicii acestora, invitându-i să îi ajute pe cei mici să aşeze pe hartă monumente şi personalităţi sau să participe la un concurs de tras cu arcul pentru familii. Tot în cadrul programului organizat de Noaptea europeană a Muzeelor, sâmbătă seara, elevii din şcolile gimnaziale din municipiu au oportunitatea să îşi exerseze aptitudinile de ghizi în faţa grupului de susţinători cu ocazia concursului „Fii ghid pentru muzeu”.

În consecinţă, în acest an, conducerea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău lansează o invitaţie sălăjenilor de a participa la programul organizat cu ocazia Nopţii Europene a Muzeelor, prilej excelent pentru vizitarea Muzeului, potrivit managerului Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, Corina Bejinariu.

Totodată, sâmbătă seara, pasionaţii de frumos sunt aşteptaţi la o expoziţie deosebită „Artişti şi toposuri. Un compendiu de istorie culturală în imagini a Şcolii Băimărene de pictură, organizată de Centrul Artistic Baia Mare. Programul de sâmbătă va fi încheiat de concertul susţinut de elevi ai Liceului de Artă Ioan Sima din Zalău, intitulat „Hai să ne întâlnim sâmbătă seara”. Ziua de duminică va continua cu expoziţii, ateliere şi activităţi interactive, concursuri şi tombole, inclusiv ateliere de tras cu arcul şi antrenamente militare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult