Vineri , 8 Februarie 2019

Octavian Bellu a vorbit despre experienţele de la lotul de gimnastică

Octavian Bellu a dezvăluit care era relaţia sa şi a Marianei Bitang cu fostele gimnaste de la lotul naţional, în perioada în care cei doi erau antrenorii lotului României.

„Nu spune nimeni că antrenamentele la Deva au fost ca o bătaie cu petale de trandafiri. Dar nici altfel de bătaie! Erau, în schimb, momente în care tu, antrenor, ieşeai din sală şi îţi dădeai palme. Venea concursul peste tine şi exerciţiul era departe de a fi gata. Disciplina e una, teroarea e alta. Un lucru la care am ținut întotdeauna a fost să nu dau sportivului senzația că el conduce antrenamentul. Nu, îl conduc eu!”, a declarat Bellu pentru pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul antrenor al lotului de gimnastică a oferit exemplul Laviniei Miloşovici, una dintre sportivele cele mai rezistente la durere din cariera sa. „Lavinia Miloşovici avea un grad de suportabilitate a durerii ieşit din comun. În general fetele îl au într-o măsură mai mare decât băieţii. Lavinia avea un şoricel în articulaţia gleznei...un fragment osos care se plimba de colo, colo şi pe care refuza să-l opereze deşi era o intervenţie simplă. Îşi aranja glezna cu mâna, se bandaja şi făcea perfect concursul. Lavinia era un fenomen, o bombă fizică. Este singura gimnastă din lume cu titlul mondial la toate aparatele. Nu doar ea era un munte de voință, cam la fel era și Daniela Silivaș. Rămâneam pur și simplu extaziat în fața unor astfel de fete care voiau să își depășească limitele”, şi-a amintit Bellu.

Miloşovici a cucerit patru medalii la JO din 1992, de la Barcelona (două de aur) şi două medalii la JO din 1996, de la Atlanta.

Echipa feminină de gimnastică a României a cucerit cinci titluri mondiale şi două olimpice în perioada în care lotul a fost condus de Octavian Bellu şi Mariana Bitang.

Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
18 August 2019
Citeşte mai mult