Vineri , 23 Februarie 2018

O veche metodă de înşelăciune revine: "colecţionarii" caută maşini de cusut germane

 În ultima perioadă, pe raza judeţului au apărut în spaţiul public afişe prin care un „colecţionar german” îşi anunţă intenţia de cumpărare a maşinilor de cusut germane, oferind sume mari de bani (între 55.000 şi 60.000 de euro), cu plata pe loc, sume ce atrag oameni care au nevoie de bani şi sunt uşor de păcălit.

Poliţiştii sălăjeni atrag atenţia că autorii de înşelăciuni cu maşini de cusut îşi îmbunătăţesc metodele de a atrage cât mai mulţi clienţi, pe care să-i lase fără bani. Susţin că sunt colecţionari şi oferă preţuri fabuloase pentru maşini de cusut vechi, fabricate de firme celebre. În spatele acestor anunţuri se ascund firme fictive sau persoane care folosesc cartele telefonice pre-pay pentru comunicarea cu clienţii, iar după comiterea înşelăciunii cumpărătorul nu vă mai răspunde la telefon.

De-a lungul timpului, escrocii au folosit mai multe tehnici de înşelăciune: spre exemplu, se solicita virarea unor sume mari de bani într-un anumit cont bancar, în schimbul unor aşa-zise taxe de curierat, de legalizare, de traducere autorizată sau de expertizare a maşinilor de cusut sau a picturilor.

Pentru a nu fi înşelaţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă să nu  aveţi încredere în persoanele care promit astfel de oferte tentante, ca şi cea descrisă mai sus şi să nu telefonaţi la numerele apărute în anunţurile de acest gen şi nu oferiţi datele personale necunoscuţilor. De asemenea, poliţiştii vă recomandă să nu viraţi sume de bani în conturile necunoscuţilor”, precizează reprezentanţii poliţiei. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
19 Martie 2019
Citeşte mai mult