Luni , 6 August 2018

O tabăra de vară aduce tinerii moldoveni la Bădăcin

Un grup de 22 de tineri din Republica Moldova însoțiți de 5 cadre didactice, dar și zeci de tineri din bazinul Șimleu Silvaniei sunt prezenți începând de luni,7 august, la Școala „Iuliu Maniu” din Bădăcin, unde se desfășoară timp de două săptămâni cea de-a V-a ediție a „Taberei de vară”  ce presupune participarea tinerilor la activităţi recreative pe timpul vacanţei. Prezența tinerilor moldoveni la Bădăcin reprezintă o dovadă de colaborare și cooperare în contextul în care la data de 27 martie a fost semnat  una act de înfrățire între localitățile  Bădăcin şi Răzeni, o dată simbolică ce amintea de Unirea Basarabiei cu România, în urmă cu 100 de ani.

 

„A fost  o mare bucurie pentru noi bădăcinanii, ca în Anul Centenarului să ne înfrățim cu o localitate simbol din Republica Moldova,  localitatea Răzeni,  localitate în care s-au născut Ion Inculeț și Ioan Pelivan, care au rămas în conştiinţa publică prin contribuţia lor la înfăptuirea Unirii Basarabiei cu Regatul României din 27 martie 1918. Iuliu Maniu, Ion Inculeț și Ioan Pelivan au militat la începutul secolului trecut, ca românii din cele trei provincii românești să trăiască într-o Românie mare și întregită. Acest fapt ne întărește credința că această înfrățire va duce la o mai bună colaborare în folosul cele două comunități”, a transmis parohul Cristian Borz.

 

Activitățile sunt organizate de Primăria Comunei Pericei, Parohia Greco-Catolică Bădăcin, Şcoala Gimnazială Nr.1 Pericei în colaborare cu Centrul de Informare Turistică Pericei care desfășoară parteneriatului educaţional internaţional intitulat  „Împreună în diversitate şi multiculturalitate”, în cadrul căruia are loc și această tabără de vară.

 

Comentariile celorlalți

EU pe 07.08.2018 la 15:19
VINE LA TABARA SI ALIN DEMLE, PORTAVOCEA LUI TIBI MARC?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei